skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!
Hummus Met Zongedroogde Tomaten

Hummus met zongedroogde tomaten

Snel hongerig en futloos tussen de hoofdmaaltijden door? Denk dan eens aan een hapje van stukjes groenten met een dip van hummus als tussendoortje. Het geeft lange tijd energie, houdt de bloedsuiker stabiel en is een goede voedingsbodem voor gezonde darmbacteriën. Maar bovenal is het vooral erg lekker.

Laat bij leverhitte het paprikapoeder weg.

| Ingrediënten voor circa 10-12 porties:

  • 200 gram gekookte kikkererwten (zelfgekookt of uit pot zonder suiker)
  • 5 zongedroogde tomaten op olie
  • 1 eetlepel sesampasta (tahin)
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap (versgeperst of uit glazen fles)
  • 3-4 takjes koriander
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zwarte peper en zeezout

Laat de kikkererwten goed uitlekken.
Pureer ze in een keukenmachine of met een staafmixer met alle andere ingrediënten tot een gladde spread. Voeg eventueel nog extra water toe om de spread smeuïger te maken. Breng verder op smaak met peper en zout.
Deze spread is in de koelkast nog 2-3 dagen houdbaar.

Ook lekker op (gluten)vrij brood of op een (glutenvrije) cracker.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Hummus met zongedroogde tomaten
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen