Een energie-oppepper voor als je weinig tijd hebt. Een snelle maaltijdsoep met Chinese kool, kip en afweerondersteunende shiitaké- paddestoelen.

Hummus van nierbonen
Hummus is een puree, oorspronkelijk afkomstig uit het gebied ten oosten van de Middellandse zee, op basis van kikkererwten. Deze hummus wordt gemaakt van nierbonen. Nierbonen voeden de leverenergie en versterken in het bijzonder de reserve-energie. Door de nierbonen te combineren met sesampasta, een omega-3-6-9-oliemix en tarwegras wordt dit effect versterkt.
| Ingrediënten:
- 200 gram gare nierbonen (zelf gekookt of uit pot zonder suiker)
- 1 teen knoflook
- 4 takjes peterselie
- 1 koffielepel sesampasta (Tahin)
- 2 eetlepels koudgeperste omega-3-6-9 oliemix
- eventueel 1 afgestreken eetlepel tarwegraspoeder
- 1 eetlepel citroensap
- peper en zout naar smaak
Doe de nierbonen in een mengbeker. Knijp de teen knoflook erboven uit. Knip de peterselie erboven fijn.Voeg de sesampasta, olie, eventueel tarwegras, citroensap en ongeveer 2 eetlepels water toe en pureer tot een gladde massa. Breng de hummus verder op smaak met peper en zout.
Lekker als broodbeleg, vulling voor een uitgeholde tomaat of als dip voor reepjes knapperige groenten. Deze hummus is in de koelkast nog 3-4 dagen houdbaar.
Overzicht

Recept naam
Hummus van nierbonen
Gepubliceerd op