skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1500 artikelen over gezondheid!
Hongaars Stoofpotje Van Lamsvlees

Hongaars stoofpotje van lamsvlees

Deze stoofpot is een heerlijke verwarmer aan het eind van een koude of vermoeiende dag. Een weldaad voor je reserve-energie. De stooftijd voor dit gerecht varieert afhankelijk van de malsheid van de lamslappen van 1-2 uur. Je kunt de stooftijd verkorten door dit gerecht in een snelkookpan klaar te maken. Of maak dit gerecht op een vrije dag en bewaar het voor de volgende dag.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 uien
  • 1 gele paprika
  • 2 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram magere lamslappen
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel zoete paprikapoeder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel umesu (Japanse pruimenazijn) of rode wijnazijn
  • eventueel 1-2 eetlepels arrowroot (bindmiddel verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels)
  • peper en zout
  • peterselie

Pel de uien en was de paprika en tomaten. Snijd de groenten in stukjes. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Snijd het vlees in blokjes. Verhit de olie zacht in een braadpan en fruit hierin de ui met knoflook. Voeg dan de runderlappen, tomaat, kruiden, tomatenpuree, azijn en 200 ml water toe. Breng het geheel aan de kook en draai het vuur zachter. Laat het vlees 1-2 uur met het deksel op de pan zachtjes sudderen.
Voeg ½ uur voor het einde van de stooftijd de stukjes paprika toe.
Bind, wanneer de stoofpot te dun is, deze met een papje van arrowroot en 2-3 eetlepels water. Breng de stoofpot op smaak met peper en zout en knip de peterselie erboven fijn. Lekker met zilvervliesrijst en gestoomde doperwtjes.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Hongaars stoofpotje van lamsvlees
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen