Een energie-oppepper voor als je weinig tijd hebt. Een snelle maaltijdsoep met Chinese kool, kip en afweerondersteunende shiitaké- paddestoelen.

Hazelnootcacaoboter
Deze hazelnootcacaoboter is een “bouwer” voor de verteringsenergie. Het wordt gemaakt van gemalen hazelnoten, extra vierge kokosolie en rauwe cacao. Kokosolie is rijk aan laurinezuur en caprylzuur, vetten die respectievelijk de opbouw van het darmslijmvlies en de microbiële balans in de darm ondersteunen. Rauwe cacao is rijk aan antioxidanten en beschermt de darm tegen vrije radicalen.
Cacao is rijk aan biogene aminen en histaminevrijmakers. Mensen met een intolerantie voor biogene amine of een zwakke leverenergie verdragen cacao daarom vaak niet. Vervang in deze situatie cacao door 1 ½ eetlepel carobepoeder en ½ eetlepel granenkoffiegranulaat.
| Ingrediënten voor 8 porties:
- 100 gram hazelnotenpasta (natuurwinkel)
- 50 gram extra vierge kokosolie
- 2 eetlepels rauwe biologische cacaopoeder
- 4 druppels stevia
Mix alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde, gelijkmatige massa.
Schep de hazelnootcacaoboter over in een schone pot met deksel en bewaar in de koelkast. Haal vlak voor gebruik de pot uit de koelkast, zodat de boter smeerbaar is.
Lekker op een volkorencracker of volkorenboterham.
Overzicht

Recept naam
Hazelnootcacaoboter
Gepubliceerd op