skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!
Hazelnootcacaoboter

Hazelnootcacaoboter

Deze hazelnootcacaoboter is een “bouwer” voor de verteringsenergie. Het wordt gemaakt van gemalen hazelnoten, extra vierge kokosolie en rauwe cacao. Kokosolie is rijk aan laurinezuur en caprylzuur, vetten die respectievelijk de opbouw van het darmslijmvlies en de microbiële balans in de darm ondersteunen. Rauwe cacao is rijk aan antioxidanten en beschermt de darm tegen vrije radicalen.

Cacao is rijk aan biogene aminen en histaminevrijmakers. Mensen met een intolerantie voor biogene amine of een zwakke leverenergie verdragen cacao daarom vaak niet. Vervang in deze situatie cacao door 1 ½ eetlepel carobepoeder en ½ eetlepel granenkoffiegranulaat.

| Ingrediënten voor 8 porties:

  • 100 gram hazelnotenpasta (natuurwinkel)
  • 50 gram extra vierge kokosolie
  • 2 eetlepels rauwe biologische cacaopoeder
  • 4 druppels stevia

Mix alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde, gelijkmatige massa.
Schep de hazelnootcacaoboter over in een schone pot met deksel en bewaar in de koelkast. Haal vlak voor gebruik de pot uit de koelkast, zodat de boter smeerbaar is.
Lekker op een volkorencracker of volkorenboterham.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Hazelnootcacaoboter
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen