skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1500 artikelen over gezondheid!
Haverkokosrepen

Haverkokosrepen

Een voedende notengranenreep voor de stevige trek tussendoor. De lage glycemische index van de haver in deze reep zorgt voor lekker lang energie en een verzadigd gevoel. Daar houd je het uren op vol.

| Ingrediënten voor 12 stuks:

  • 50 gram havervlokken
  • 50 gram havermeel
  • 2 eetlepels volkorenspeltmeel
  • 50 gram geraspte kokos
  • 50 gram ongezwavelde gedroogde abrikozen
  • 1 biologische sinaasappel
  • 2 eetlepels koudgeperste kokosolie
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • ½ theelepel zeezout

Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
Meng de vlokken, het meel en de kokos door elkaar.
Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
Rasp de schil van de sinaasappel. Pers daarna de sinaasappel uit en bewaar het sap.
Meng nu het meel met 1 theelepel sinaasappelrasp, het sap, de olie, het wijnsteenbakpoeder en het zout en vorm er een deegbal van. Wordt het deeg te grof maak het dan met een staafmixer of in de keukenmachine wat fijner. Voeg zo nodig extra water toe om het deeg wat vochtiger te maken.
Rol het deeg uit en snijd het in repen (ongeveer 12 stuks). Leg de repen op de bakplaat en bak in 20 minuten lichtbruin.
Bewaar de repen wanneer ze goed afgekoeld zijn in een afgesloten koektrommel.

Glutenvrij:
Vervang voor glutenvrije repen de havervlokken, havermeel en speltmeel door respectievelijk glutenvrije havervlokken, glutenvrij havermeel en aardappelzetmeel.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Haverkokosrepen
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen