skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!
Gierstschotel Met Tomaat En Artisjok

Gierstschotel met tomaat en artisjok

Een lekker recept in het bijzonder om de leverenergie te versterken. Vooral als de lever het zwaar heeft gehad na feestelijke gelegenheden.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 gram gierst
  • 1/4 liter tomatensap zonder zout
  • een snuf zeezout
  • 5 artisjokbodems in olie
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1/4 theelepel gemengde Italiaanse gedroogde kruiden
  • vers gemalen zwarte peper

Was de gierst en laat het uitlekken in een zeef. Doe de gierst met de tomatensap en zout in een pan en breng aan de kook. Kook het op een zacht pitje met een deksel op de pan in 15 minuten gaar. Laat de artisjokken uitlekken in een zeef. Vang de olie op. Snijd elke artisjok in kleinere stukken. Rooster de pijnboompitten licht in een droge koekenpan. Voeg aan het einde van de kooktijd de artisjokken, olie, pitten, kruiden en peper toe en schep alles goed door elkaar. Warm het geheel even op.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Gierstschotel met tomaat en artisjok
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen