skip to Main Content
Kenniscentrum met meer dan 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN
Gierstrisotto Met Mosselen

Gierstrisotto met mosselen

Gierst is een licht verteerbaar graan met een versterkende werking op de verterings- en reserve-energie. Door het toevoegen van mosselen, bouillon en saffraan ontstaat een smeuïge en geurige risotto. Ook geeft dit een extra versterkende werking op de reserve-energie. Een prima gerecht voor een snelle en versterkende maaltijd na een drukke werkdag.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram gekookte mosselen (1 kilo verse mosselen)
  • 80 gram gierst
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • ½ rode paprikav
  • ½ eetlepel extra vierge olijfolie
  • 5 draadjes saffraan
  • 2 ½ deciliter visfond of groentebouillon (natuurwinkel)
  • zwarte peper
  • 2 takjes platte peterselie

Bij gebruik van verse mosselen:
Was de mosselen goed schoon en verwijder stukke of nog open exemplaren.
Kook de mosselen in een grote pan met deksel in 5 minuten gaar.
Was de gierst en laat deze goed uitlekken in een zeef.
Maak de ui, knoflook en paprika schoon. Snijd ze in kleine stukjes.
Verhit de olie in een pan. Fruit hierin de ui met knoflook enkele minuten. Voeg dan de paprika toe en smoor even mee. Voeg dan de gierst en saffraan en een scheut bouillon toe en laat de gierst de bouillon opnemen. Voeg daarna weer een scheut bouillon toe, laat de gierst het vocht weer opnemen en ga zo door totdat de bouillon op is. Voeg dan de mosselen toe en zet het vuur zachter. Laat de risotto in 10 minuten gaar worden.
Knip tenslotte de peterselie boven de risotto fijn en voeg peper naar smaak toe. Schep alles goed door elkaar en serveer. Lekker met haricots verts.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Gierstrisotto met mosselen
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen