Een energie-oppepper voor als je weinig tijd hebt. Een snelle maaltijdsoep met Chinese kool, kip en afweerondersteunende shiitaké- paddestoelen.

Gierstontbijt met kokos en walnoten
Begin de dag energiek met dit ontbijt van gierst, kokosmelk en walnoten. De kardemom in dit gerecht ondersteunt je vertering en leverontgifting.
| Ingrediënten voor 2 personen:
- 35 gram gierst
- 50 ml kokosmelk zonder suiker en zonder conserveermiddel (natuurwinkel)
- 2 gedroogde ongezwavelde abrikozen (na 1 nacht weken in water worden ze zachter)
- snuf zeezout
- mespunt gemalen kardemom
- 5 halve walnoten
Was de gierst en laat hem uitlekken in een zeef. Doe de gierst met de kokosmelk, de in stukjes gesneden abrikozen, zout, kardemom en 150 ml water in een pan. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur zachter en doe het deksel op de pan. Laat de gierst in 10 minuten gaar worden. Hak ondertussen de walnoten fijn. Strooi de walnoten over het gare gierstontbijt. Variatie: vervang de gierst door quinoa.
Overzicht

Recept naam
Gierstontbijt met kokos en walnoten
Gepubliceerd op
Gemiddelde beoordeling




