skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!
Gierst-prei Schoteltje Met Quorn-curriesaus

Gierst-prei schoteltje met Quorn-curriesaus

Deze kruidige gierstschotel ondersteunt de huid (gierst is rijk aan kiezelzuur) en versterkt de vertering en afweer. Een goed wapen tegen griep, verkoudheid bij wisselende weertypen waarbij de temperaturen kunnen schommelen met 8 graden verschil. Pas alleen op bij zogenaamde leverhitte, haal dan de kerrie uit dit gerecht. Vervang de kerrie dan voor verse munt.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 stronken prei
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 bakje quorn naturel (150 gram)
  • 1 deciliter kokosmelk zonder conserveermiddel en suiker
  • 1 theelepel groentebouillonpoeder
  • 1 ½ eetlepel volkoren rijstemeel
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 8 volle eetlepels gare gierst

Kook de gierst in 30 minuten gaar. Maak de prei en knoflook schoon en snijd in kleine stukjes. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit hierin de prei met knoflook tot de prei gaar is na 8 tot 10 minuten. Voeg ondertussen in een steelpan de in blokjes gesneden Quorn, kokosmelk, kerriepoeder, bouillonpoeder en 1-2 deciliter water toe. Breng het aan de kook en laat op een zacht vuurtje in 10 minuten gaar worden. Roer de volkoren rijstemeel los met 1-2 eetlepels water en bind hiermee de quorncurrie al roerend tot een gebonden saus. Meng de gierst als het gaar gekookt is op het laatst door het prei/knoflook mengsel. Giet de Quorn-curriesaus over de gierst-prei schotel en bestrooi het geheel met kokos.

Variatietip: vervang quorn door kalkoen- of kipfilet.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Gierst-prei schoteltje met Quorn-curriesaus
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen