skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1500 artikelen over gezondheid!
Gevulde Courgette Met Linzen

Gevulde courgette met linzen

Linzen zijn rijk aan essentiële aminozuren, vitamine B, zink, chroom en mangaan. Ze zijn hiermee een fantastische ondersteuner van de leverontgifting. Daarnaast bouwen ze de reserve-energie op.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 courgette
  • 1 kleine sjalot
  • 1/2 stengel bleekselderij
  • 1 kleine wortel
  • ½ eetlepel extra vierge olijfolie
  • 75 gram gekookte linzen (pot)
  • Peper
  • Kruidenzout (natuurwinkel)

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan heel licht bruin. Was de groenten. Halveer de courgette in de lengte en hol de beide helften uit, totdat er een dunne buitenrand van ½ cm blijft staan. Bewaar het uitholsel. Pel de sjalot. Snijd het uitholsel, de bleekselderij, sjalot en wortel in heel kleine stukjes. Smoor de groenten 5 minuten in de olijfolie met 1 eetlepel water met het deksel op de pan. Meng de groenten met de pitten en linzen. Breng het mengsel op smaak met peper en kruidenzout. Vul de courgettes met het mengsel en stoom ze in een stoompan in 10 minuten gaar. Lekker met gekookte zilvervliesrijst.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Gevulde courgette met linzen
Gepubliceerd op
Gemiddelde beoordeling
11stargraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen