Een energie-oppepper voor als je weinig tijd hebt. Een snelle maaltijdsoep met Chinese kool, kip en afweerondersteunende shiitaké- paddestoelen.

Gevulde courgette met linzen
Linzen zijn rijk aan essentiële aminozuren, vitamine B, zink, chroom en mangaan. Ze zijn hiermee een fantastische ondersteuner van de leverontgifting. Daarnaast bouwen ze de reserve-energie op.
| Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 courgette
- 1 kleine sjalot
- 1/2 stengel bleekselderij
- 1 kleine wortel
- ½ eetlepel extra vierge olijfolie
- 75 gram gekookte linzen (pot)
- Peper
- Kruidenzout (natuurwinkel)
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan heel licht bruin. Was de groenten. Halveer de courgette in de lengte en hol de beide helften uit, totdat er een dunne buitenrand van ½ cm blijft staan. Bewaar het uitholsel. Pel de sjalot. Snijd het uitholsel, de bleekselderij, sjalot en wortel in heel kleine stukjes. Smoor de groenten 5 minuten in de olijfolie met 1 eetlepel water met het deksel op de pan. Meng de groenten met de pitten en linzen. Breng het mengsel op smaak met peper en kruidenzout. Vul de courgettes met het mengsel en stoom ze in een stoompan in 10 minuten gaar. Lekker met gekookte zilvervliesrijst.
Overzicht

Recept naam
Gevulde courgette met linzen
Gepubliceerd op
Gemiddelde beoordeling




