skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1500 artikelen over gezondheid!
Gevulde Courgette Fantasie

Gevulde courgette fantasie

Een feestelijk gerecht voor de decembermaand (Sinterklaas avond of voor 1e of 2e kerstdag). Adukiboontjes zijn rijk aan essentiële aminozuren, vitamine B, zink, chroom en mangaan. Ze zijn hiermee een fantastische ondersteuner van de leverontgifting. Daarnaast bouwen ze de reserve-energie op.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels gehakte hazelnoten
  • 1 courgette
  • 1 kleine sjalot
  • 1/2 stengel bleekselderij
  • 1 kleine wortel
  • ½ eetlepel extra vierge olijfolie
  • 75 gram gekookte adukiboontjes (pot)
  • Peper
  • Kruidenzout (natuurwinkel)

Hak de hazelnoten in kleine stukjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan heel licht bruin. Was de groenten. Halveer de courgette in de lengte en hol de beide helften uit, totdat er een dunne buitenrand van ½ cm blijft staan. Bewaar het uitholsel. Pel de sjalot. Snijd het uitholsel, de bleekselderij, sjalot en wortel in heel kleine stukjes. Smoor de groenten 5 minuten in de olijfolie met 1 eetlepel water met het deksel op de pan. Meng de groenten, de gehakte hazelnoten met de pijnboompitten en de adukiboontjes. Breng het mengsel op smaak met peper en kruidenzout. Vul de courgettes met het mengsel en stoom ze in een stoompan in 10 minuten gaar. Lekker met gekookte hele haver of biologische gestoomde aardappelen in de schil met knoflookboter.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Gevulde courgette fantasie
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen