Een energie-oppepper voor als je weinig tijd hebt. Een snelle maaltijdsoep met Chinese kool, kip en afweerondersteunende shiitaké- paddestoelen.

Gestoomde zalm met broccoli-walnotensaus
Zalm en verse walnoten zijn rijk aan gezonde omega-3 vetzuren. In combinatie met broccolisaus een absolute topper voor de lever. Stomen houdt het lekker licht verteerbaar.
| Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 stukjes zalmfilet van 100-150 gram
- citroensap
- peper zout
- 1 struikje broccoli
- 1 deciliter bouillon of water
- 1 blaadje laurier
- kruidenzout
- peper
- sojaroom
- garnering: preikiemen en 2 fijn gehakte walnoten
Bestrooi de zalm met citroensap peper en zout. Stoom de filets in 10 minuten gaar in een stoommandje of stoompan. Maak ondertussen de saus: Haal het onderste deel van de broccolistronk af en snijd de rest in kleine stukken. Breng de bouillon of het water aan de kook en voeg de broccolistukjes en de laurier toe. Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken. Verwijder het laurierblaadje. Pureer de groenten en de bouillon met een roerzeef of staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus verder op smaak met zout en peper. Voeg een scheutje sojaroom toe en garneer met een plukje preikiemen en de fijn gehakte walnoten. Giet de saus naast de zalm.
Variatietip: Gebruik pompoen in plaats van broccoli.
Overzicht

Recept naam
Gestoomde zalm met broccoli-walnotensaus
Gepubliceerd op