skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!
Gestoomde Prei Met Ei En Mosterdsaus

Gestoomde prei met ei en mosterdsaus

Een licht lentegerecht met prei, gekookte eieren en een zachte mosterdsaus. Een echte topper voor de leverenergie. De zwavelhoudende aminozuren uit de eieren voeden de lever. De prei en mosterd helpen leverstagnatie opheffen. Dit gerecht is minder geschikt voor constituties (vanuit de Ayurveda, Vata) met een heel zwakke vertering.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram prei
  • 4 biologische eieren
  • 2 ½ deciliter groentebouillon (zelfgemaakt of van bouillonblok of –poeder uit de natuurwinkel)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels arrowroot
  • 2 eetlepels soja- of haverroom
  • 1 takje peterselie

Was de prei en snijd hem in stukken van 5 cm. Stoom de prei in 5-10 minuten gaar. Kook ondertussen de eieren 8-10 minuten. Maak de mosterdsaus: Breng de bouillon aan de kook. Roer in een kommetje de mosterd en arrowroot lost met 2 eetlepels water. Bind de bouillon al roerend met dit mengsel. Roer de room er door heen. Pel de eieren en hak ze in stukjes. Leg de prei op een bord en giet de mosterdsaus erover heen. Knip de peterselie erboven fijn en strooi de eistukjes erover.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Gestoomde prei met ei en mosterdsaus
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen