skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1500 artikelen over gezondheid!
Gemengde Sla Met Kipfilet

Gemengde sla met kipfilet

Een frisse salade om de lever eens lekker te verwennen. De combinatie van kip (aminozuren), sla en witlof (bitterstoffen), wortel (beta-caroteen) en oliemix (omega-3, 6 en 9 vetzuren) ondersteunen de ontgifting en afvoer van gifstoffen via de gal.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 gram biologische kipfilet
  • Olijfolie om de pan mee in te vetten
  • 25 gram veldslav
  • 25 gram waterkers of rucola
  • 1 struikje witlof (75 gram)
  • 1 wortel (75 gram)
  • 1 eetlepel umesu (azijn van de Japanse umeboshipruim te koop in natuurwinkels)
  • 2 eetlepels omgea-3-6-9 oliemix
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • 1 theelepel sesampasta (tahin)
  • Mespunt mosterd
  • Kruidenzout
  • Zwarte peper

Vet een koekenpan in met olie. Leg de kipfilet in de pan en voeg 1-2 eetlepels water toe. Verhit de pan en dek de kip af met een deksel. Zet het vuur lager en smoor de kip in 10 minuten gaar. Was ondertussen de sla en laat uitlekken. Maak de witlof schoon en snijd hem in dunne reepjes. Was de wortel en rasp hem fijn. Meng de sla met de witlof en wortel en schep het mengsel in een slakom.

Maak de dressing door de umesu, olie, sinaasappelsap, sesampasta en mosterd te mengen. Giet de dressing over de salade. Snijd de kipfilet in dunne plakjes en garneer de salade ermee. Bestrooi de kip met kruidenzout en peper.

Pas bij een hele zwakke verteringsenergie het recept aan: stoom de witlof en wortel en vervang een deel van de sla door groentekiemen, zoals alfalfa, tuinkers, broccosprouts, rode bietenkiemen, venkelkiemen of sangosprouts.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Gemengde sla met kipfilet
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen