skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!
Forel Uit De Oven

Forel uit de oven

Deze visschotel wordt in de oven klaar gemaakt en blijft daardoor licht verteerbaar. De wortel, courgette, knoflook en rozemarijn geven de vis extra smaak en ondersteunen zowel de verterings- als leverenergie.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kleine forellen
  • 200 gram wortel
  • 200 gram courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • olie voor het invetten van de ovenschaal
  • 1 theelepel rozemarijn
  • peper en kruidenzout

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Maak de groenten schoon en snijd ze in dunne staafjes. Pel de knoflook en hak deze fijn. Meng de knoflook met de olie, citroensap en 2-3 eetlepels water.
Vet een ovenschotel in met olie. Leg de groenten erin, leg de vis er boven op en giet het olie-citroenmengsel over de groenten en de vis. Strooi de rozemarijn erover en breng verder op smaak met peper en kruidenzout. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en schuif hem de oven in. Laat de vis in 30-40 minuten gaar worden.
Verwijder 10 minuten voor het einde van de baktijd het folie en laat de bovenkant van de vis iets kleuren.
Lekker met gestoomde aardappel in de schil en gemengde salade.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Forel uit de oven
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen