skip to Main Content
Kenniscentrum met meer dan 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN
Energieherstelplan Kerstdiner 2013 Nagerecht: Warme Appelplaatkoek Met Kaneelroom En Gemberthee

Energieherstelplan Kerstdiner 2013 nagerecht: warme appelplaatkoek met kaneelroom en gemberthee

Met kerst lekker eten en toch je energie op peil houden? Dat kan met dit (h)eerlijke kerstmenu volgens het Energieherstelplan. Voorgerecht: pompoenpastinaaksoep. Hoofdgerecht: koolrolletjes met paddestoelensaus, aardappelselderijpuree en gesmoorde witlof. Nagerecht: warme appelplaatkoek met kaneelroom en gemberthee.

| Ingrediënten voor 6 stukken:

  • 1 grote, zoete appel (ongeveer 250 gram, bijvoorbeeld Elstar)
  • 1 biologische citroen
  • 150 gram glutenvrij volkorenmeel (b.v. een mix van boekweit, rijst en mais)
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • snuf zeezout
  • 50 gram roomboter of ontgeurde kokosolie
  • 2 eetlepels appeldiksap
  • circa ½ deciliter water of rijstmelk
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 6 eetlepels rijstroom
  • 1 stukje biologische gemberwortel voor de thee

Verwarm de oven voor op 175 graden. Was de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne schijven. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen daarna uit. Besprenkel de appelschijven met wat citroensap.
Meng in een kom het meel met bakpoeder, zout en 1 theelepel citroenrasp. Voeg de boter/olie, appelsap en water/rijstmelk toe en mix tot een glad beslag.
Bekleed een bakblik met bakpapier en strijk het beslag over de bakplaat uit tot een grote rechthoek. Duw de appelschijven dakpansgewijs in het deeg. Bestrooi het geheel met een ½ theelepel kaneelpoeder. Schuif de plaatkoek midden in de oven en bak het in 20 minuten lichtbruin.
Maak vlak voor het serveren de kaneelroom.
Roer een ½ theelepel kaneelpoeder door de room heen.
Snijd de plaatkoek in 6 stukken. Verdeel de stukken plaatkoek over de dessertbordjes. Schep een lepel kaneelroom op elk stuk koek en serveer direct.
Bewaar de overige stukken plaatkoek voor later.

Lekker met een kop kruidenthee waarin je een schijfje gemberwortel hebt meegetrokken.

Dit recept is onderdeel van het Energieherstelplan Kerstdiner 2013:Met kerst lekker eten en toch je energie op peil houden? Dat kan met dit (h)eerlijke kerstmenu volgens het Energieherstelplan. Bereid eventueel de soep en het nagerecht al een dag van tevoren of op kerstochtend. Dan is dit 3-gangen menu op kerstavond zo klaar. Zo houd je tijd en energie over om op de avond zelf te genieten van de maaltijd en het samenzijn met familie en/of vrienden.

Voorgerecht:
Pompoenpastinaaksoep

Hoofdgerecht:
Koolrolletjes met paddestoelensaus, aardappelselderijpuree en gesmoorde witlof

Nagerecht:
Warme appelplaatkoek met kaneelroom en gemberthee

Namens het Energieherstelplan team wensen we je gezellige kerstdagen en een gezond en vreugdevol 2014 toe!

Overzicht
recipe image
Recept naam
Warme appelplaatkoek met kaneelroom en gemberthee
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen