Een energie-oppepper voor als je weinig tijd hebt. Een snelle maaltijdsoep met Chinese kool, kip en afweerondersteunende shiitaké- paddestoelen.

Eiersalade
Eieren zijn zeer ondersteunend voor de fase-2 leverontgifting en het bijtanken van de reserve-energie. Eieren bevatten veel van de genoemde stoffen luteïne, zeaxanthine en carotenoïden die vooral de eidooier zijn specifieke gele kleur geven. Eieren zijn ook rijk aan vitamine B en goede vetten en lecithine (choline en inositol).
| Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 eieren
- 2 eetlepels cottage cheese
- ¼ theelepel geelwortelpoeder
- ½ theelepel mosterd
- 2 theelepels umeboshi-azijn (natuurwinkel) of citroensap
- 1 eetlepel omega-3-6-9- oliemix
- paar sprietjes bieslook
- peper en zout of gomasio
Kook de eieren net aan hard (7 minuten), laat ze schrikken en pel ze. Hak ze fijn en doe ze in een kommetje. Voeg de cottage, geelwortel, mosterd, azijn en olie toe. Knip de bieslook erboven fijn. Roer alles goed door elkaar. Breng het verder op smaak met peper en zout of gomasio. Lekker op een volkoren roggeknäckebröd (met lijnzaad of sesamzaad) of volkoren spelt knäckebröd zonder suiker uit de natuurwinkel of om een uitgeholde tomaat mee te vullen.
Overzicht

Recept naam
Eiersalade
Gepubliceerd op
Gemiddelde beoordeling




