skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!
Eiersalade

Eiersalade

Eieren zijn zeer ondersteunend voor de fase-2 leverontgifting en het bijtanken van de reserve-energie. Eieren bevatten veel van de genoemde stoffen luteïne, zeaxanthine en carotenoïden die vooral de eidooier zijn specifieke gele kleur geven. Eieren zijn ook rijk aan vitamine B en goede vetten en lecithine (choline en inositol).

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels cottage cheese
  • ¼ theelepel geelwortelpoeder
  • ½ theelepel mosterd
  • 2 theelepels umeboshi-azijn (natuurwinkel) of citroensap
  • 1 eetlepel omega-3-6-9- oliemix
  • paar sprietjes bieslook
  • peper en zout of gomasio

Kook de eieren net aan hard (7 minuten), laat ze schrikken en pel ze. Hak ze fijn en doe ze in een kommetje. Voeg de cottage, geelwortel, mosterd, azijn en olie toe. Knip de bieslook erboven fijn. Roer alles goed door elkaar. Breng het verder op smaak met peper en zout of gomasio. Lekker op een volkoren roggeknäckebröd (met lijnzaad of sesamzaad) of volkoren spelt knäckebröd zonder suiker uit de natuurwinkel of om een uitgeholde tomaat mee te vullen.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Eiersalade
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen