Een energie-oppepper voor als je weinig tijd hebt. Een snelle maaltijdsoep met Chinese kool, kip en afweerondersteunende shiitaké- paddestoelen.

Boerenkoolschotel met pastinaak
Deze groenteschotel is een thermisch verwarmend recept passend bij een gure winterdag. Boerenkool en pastinaak hebben een sterk verwarmend effect en bouwen zowel de verterings-, als de lever- als de reserve-energie op.
| Ingrediënten voor 2 personen:
- 400 gram vast kokende aardappels
- 2 uien
- 200 gram gesneden boerenkool
- 200 gram pastinaak
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- 200 gram biologisch rundergehakt
- peper en zeezout
- nootmuskaat
Schil de aardappels en kook ze in 15-20 minuten gaar.
Maak de ui schoon, was de boerenkool en maak de pastinaak schoon.
Snijd de ui in ringen en de pastinaak in grove stukken.
Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg het gehakt toe en maak deze rul. Voeg dan de pastinaak en boerenkool toe en wat water en smoor het geheel in 15 minuten met het deksel op de pan gaar.
Snijd de aardappels in stukken en schep deze voorzichtig door het groenten-gehaktmengsel. Breng de schotel op smaak met peper, zout en geraspte nootmuskaat.
Overzicht

Recept naam
Boerenkoolschotel met pastinaak
Gepubliceerd op