skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!
Boekweitcrackers Met Zeewiervlokken

Boekweitcrackers met zeewiervlokken

Deze glutenvrije crackers worden op smaak gebracht met zeewiervlokken van zeelatuw, nori en dulse. Zeewiervlokken zijn rijk aan mineralen en glyconutriënten, waaronder jodium en fucose. Jodium speelt een belangrijke rol bij de regulatie van de schildklier en afweer. Het glyconutriënt fucose ondersteunt de afweer. Zeewier is bovendien een krachtige ondersteuner van de reserve-energie.

| Ingrediënten voor 16 stuks:

  • 200 gram boekweitmeel
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 3 eetlepels zeewiervlokken (Salade de Pecheur van Lima, natuurwinkel)
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • 1 theelepel zeezout
  • 6 eetlepels ongepeld sesamzaad

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Doe boekweitmeel, olie, zeewiervlokken, bakpoeder, zout en 3 eetlepels sesamzaad in een beslagkom en meng goed door elkaar. Voeg net zo veel water toe, totdat een samenhangend deeg ontstaat. Rol het deeg tussen 2 vellen huishoudplastic dun uit. Bedek het deeg met de rest van de sesamzaadjes en druk de zaadjes goed in het deeg. Leg de deegplak op bakpapier op een bakplaat. Snijd het deeg in vierkanten van circa 5 centimeter. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de crackers in circa 15 minuten lichtbruin.
Laat ze afkoelen en bewaar ze in een goed afgesloten blik.

Salade de Pecheur en de overige ingrediënten zijn o.a. verkrijgbaar met kortingscode VITA55 met korting bij www.nutrisuper.nl;

Overzicht
recipe image
Recept naam
Boekweitcrackers met zeewiervlokken
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen