
Bloemkoolsoep
Deze bloemkoolsoep is een goede ondersteuner van de leverenergie en lekker snel klaar.
| Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram bloemkool
- 250 gram aardappel
- 3 tenen knoflook
- 1 liter groentebouillon (zelfgemaakt of van bouillonpoeder uit de natuurwinkel)
- zwarte peper en nootmuskaat
- peterselie
Maak de bloemkool schoon en snijd deze in stukken. Schil de aardappels en snijd deze in stukken. Breng de bouillon met de bloemkool en aardappel aan de kook. Voeg de gepelde knoflooktenen aan de bouillon toe. Doe het deksel op de pan en laat de soep 15-20 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg naar smaak peper, nootmuskaat en fijngeknipte peterselie toe.
Overzicht

Recept naam
Bloemkoolsoep
Gepubliceerd op