Een energie-oppepper voor als je weinig tijd hebt. Een snelle maaltijdsoep met Chinese kool, kip en afweerondersteunende shiitaké- paddestoelen.

Bietensoep uit de Balkan
Deze pittige bietensoep is een lekkere opkikker op een gure lentedag. Biet is een goede ondersteuner van de lever. Dit effect wordt versterkt door de knoflook, karwij en peterselie. Bovendien maken deze kruiderijen de soep ook versterkend voor de verterings- en reserve-energie.
| Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- ½ eetlepel extra vierge olijfolie
- 200 gram rode biet
- 2 stengels bleekselderij
- ½ rode paprika
- 4 deciliter runderfond (geconcentreerde bouillon in pot)
- 1 theelepel karwijzaad (kummel)
- zwarte peper en zout
- 1 takje peterselie
Maak de ui en knoflook schoon en snijd ze in kleine stukjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.
Maak ondertussen de andere groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes. Voeg de rest van de groente, fond en karwijzaad toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur zachter en laat de soep met het deksel op de pan in 20 minuten gaar worden.
Pureer de soep met de staafmixer en breng hem verder op smaak met zwarte peper en zout. Verdeel de soep over 2 soepkommen en knip de peterselie erboven fijn.
Overzicht

Recept naam
Bietensoep uit de Balkan
Gepubliceerd op