skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!
Afrikaanse Gehaktschotel

Afrikaanse gehaktschotel

Deze Afrikaanse stoofschotel heeft een verwarmend effect op de hele energiedriehoek: de lever-, verterings- en reserveenergie. Met dit gerecht tank je wel weer helemaal bij na een drukke werkdag of een gure lente-, herfst- of winterdag. Dit gerecht is niet geschikt bij leverhitte.

| Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 aubergine (150 gram)
  • 1 ui
  • 200 gram pompoen
  • ½ groene paprika
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie of kokosolie
  • 200 gram mager rundergehakt
  • ¼ theelepel gemalen koriander
  • ¼ theelepel gemalen komijn
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 1 tomaat of 6 cherrytomaten
  • 1 theelepel arrowroot (natuurvoedingswinkel)
  • peper
  • zeezout
  • 1 takje koriander of peterselie

Was de groenten. Snijd de aubergine in stukjes. Pel de ui en snijd hem in ringen. Verwijder de zaden van de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd hem in stukjes. Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de rest van de groenten toe en fruit even mee. Voeg dan het gehakt, de specerijen, 1 deciliter water en de tomatenpuree toe en breng het geheel aan de kook. Doe het deksel op de pan en draai het vuur zachter. Stoof het geheel in 15 minuten gaar. Snijd de tomaat evt. in partjes en voeg de tomaten toe aan de stoofpot en stoof enkele minuten mee. Roer de arrowroot los met 1-2 eetlepels water en bind hiermee de stoofpot. Breng het geheel verder op smaak met peper en zout. Knip de peterselie of koriander boven de stoofpot fijn.

Overzicht
recipe image
Recept naam
Afrikaanse gehaktschotel
Gepubliceerd op

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen