Een energie-oppepper voor als je weinig tijd hebt. Een snelle maaltijdsoep met Chinese kool, kip en afweerondersteunende shiitaké- paddestoelen.

Salade van ijsbergsla en avocado
Een heerlijke frisse salade van ijsbergsla en avocado. Omdat het hooikoortsseizoen er weer aankomt, is extra aandacht voor de lever ook belangrijk. Hooikoorts vanuit leverhitte is te blussen met salades.
| Ingrediënten voor 2 personen:
- 100 gram ijsbergsla
- 5 kerstomaten
- 1 kleine avocado of ½ grote avocado
- 1 theelepel citroensap
- 2 theelepels biologische appelsap zonder suiker
- 1 eetlepel omega-3-6-9-oliemix (natuurwinkel)
- Kruidenzout naar smaak
- 1 teen knoflook
- Garnering: pluk alfalfa of andere kiemgroenten. (Zie voor meer info dit artikel op www.natuurdietisten.nl)
Maak de groenten schoon. Snijd de sla in reepjes. Halveer de tomaten. Snijd de avocado in plakjes. Doe alle groenten in een slakom. Maak in een andere kom een dressing van citroensap, appelsap, olie en kruidenzout. Pers de knoflookteen er boven uit en roer alles goed door elkaar. Giet de dressing over de groenten en schep alles goed door elkaar. Garneer het gerecht met alfalfa of andere kiemgroenten.
Overzicht

Recept naam
Salade van ijsbergsla en avocado
Gepubliceerd op