Een energie-oppepper voor als je weinig tijd hebt. Een snelle maaltijdsoep met Chinese kool, kip en afweerondersteunende shiitaké- paddestoelen.

Notengierst met kokos
Deze kruidige gierstschotel ondersteunt de leverontgifting en versterkt de vertering en afweer. Een goed wapen tegen griep, verkoudheid en energiedips in de herfst. Geschikt voor Vata-, Pitta- en Kapha-constituties (Ayurveda), en bij een zwakke verterings-, reserve- en leverenergie. Pas alleen op bij zogenaamde leverhitte. Gember en kaneel kunnen leverhitte verergeren. Vervang bij leverhitte de gember en kaneel door verse munt.
| Ingrediënten voor 2 personen:
- 100 gram gierst
- 1 deciliter kokosmelk zonder conserveermiddel en suiker
- 1 ½ deciliter gevogeltefond of water
- 1 eetlepel ongezwavelde rozijnen
- 4 gedroogde, ongezwavelde abrikozen
- 1 mespunt kurkumapoeder
- 1 flinke mespunt kaneel
- 1 plakje verse gemberwortel
- 2 eetlepels amandelen 1 eetlepel geraspte kokos
- 1 takje peterselie
Was de gierst en laat het uitlekken in een zeef. Doe de gierst met kokosmelk, fond of water, rozijnen, abrikozen, kurkuma, kaneel en gember in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur zachter en laat de gierst in 15 minuten gaar worden. Hak ondertussen de amandelen fijn. Haal de gemberwortel uit de gierst en schep de amandelen en kokos erdoor. Knip de peterselie erboven fijn. Lekker met 15 tot 20 minuten gestoomde sperzieboontjes.
Overzicht

Recept naam
Notengierst met kokos
Gepubliceerd op