Een energie-oppepper voor als je weinig tijd hebt. Een snelle maaltijdsoep met Chinese kool, kip en afweerondersteunende shiitaké- paddestoelen.

Zwarte bonen schotel met pompoen
Zwarte bonen werken zeer geneeskrachtig op de lever- en in het bijzonder op de reserve-energie, die kan worden gezien als de ‘accu’ van de lever. Bij de overgang naar de winterperiode zijn zwarte bonen een goede keuze voor de productie van warmte en energie.
| Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 grote ui
- 100 gram pompoen
- 1 dunne prei
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel extra vièrge olijfolie
- 1 glazen pot zwarte bonen uit de natuurwinkel (240 gram uitlekgewicht)
- Kruidenzout
- Tijm
- 1 dessertlepel sesamzaad
Maak de groenten schoon. Snijd de ui in stukjes, de pompoen in blokjes en de prei in ringen. Pel de teen knoflook en snijd in stukjes. Verhit de olie in de pan en voeg de groenten en knoflook toe. Doe het deksel op de pan en smoor in hun eigen vocht in 10 minuten gaar. Voeg eventueel nog wat water toe tegen het aanbranden. Laat de bonen uitlekken in een vergiet en voeg ze aan de gare groenten toe. Breng het gerecht op smaak met kruidenzout en tijm en strooi het sesamzaad op het laatst er over heen.
Overzicht

Recept naam
Zwarte bonen schotel met pompoen
Gepubliceerd op