skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Supervisie: ‘Wat te doen bij therapie resistentie’

Supervisie-/casuïstiekdag met Marijke de Waal Malefijt (zoom) het hele jaar door in 2021.

Supervisie: ‘Wat te doen bij therapie resistentie’Tijdens deze groeps-supervisiebijeenkomsten (nu ook digitaal mogelijk) onder leiding van Klinisch werkend Natuurdiëtist Marijke de Waal Malefijt wordt samen met professionele therapeuten (met een actieve praktijk) gezocht naar behandelopties (dieet en suppletie) na onderzoeken.

 

Denk daarbij aan:

 1. Interpretaties ontlastingonderzoeken (waaronder darmmicrobioom),
 2. Bloedonderzoeken (vitaminen-, mineralen-,vetzurenprofiel, Imupro IgG totaal voedselintoleranties),
 3. Urineonderzoeken (waaronder organische zuren),
 4. Tips over aanvullende diagnostiek en behandelopties (dieetontwerpen, suppletie, gemmo extracten, etc.) naar aanleiding van ingeleverde cliënten casussen.

laboratorium

Denk daarbij ook aan:

 • Verteringszwakte, maag-darmproblematiek met onvoldoende verbetering/vooruitgang
 • Chronische ontstekingen, die maar blijven opvlammen.
 • Leverbiotransformatieblokkades en hormonale onbalans.
 • Cyp-enzymen DNA paspoort afwijkingen.
 • Etc.

Supervisie: ‘Wat te doen bij therapie resistentie’Let op:deze supervisiegroep is bestemd voor professionals!

Boeken die Marijke de Waal Malefijt geschreven heeft zijn:

 1. Energieherstelplan (lever); uitgeverij Schors
 2. Ik heb er mijn buik van vol (maag-darmstelsel); uitgeverij Schors
 3. De uitputting voorbij (o.a reserve-energie in de bijnieren); uitgeverij Schors

 

Casuïstiekdag: wat gaan we doen?

Onder begeleiding van klinisch werkend orthomoleculair Natuurdietist Marijke de Waal Malefijt wordt systematisch de eigen (onderzoeks-)ervaringen onderzocht door middel van het doorspreken van diverse casussen.

Een casus, ook wel casuïstiek genoemd, is een patiënt-situatiebeschrijving die realistisch is en zich in de praktijk daadwerkelijk heeft voorgedaan. In veel gevallen wordt in een casus een probleemsituatie, een dilemma, beschreven. Een casus is altijd anoniem.

Doel is het verhogen van de beroepsbekwaamheid. Met als resultaat effectiever patiënten te kunnen behandelen. Door bijvoorbeeld het beter kunnen interpreteren van een darmmicrobioom-uitslag, accuratere interventies toe te passen, meer in- en overzicht te krijgen in behandelstappen.

Behandeld kan worden op deze casuïstiekdag (zelf casussen/uitslagen meenemen ter bespreking kan ook):
Darmmicrobioomtesten(dikke darm) /organische zurentesten (dunne darm)- /burnout-test (bijnieren). Testuitslagen worden getoond die dag, maar men mag ook zelf uitslagen mee nemen;
– opzetten van een bijpassend behandelprogramma (hoe zet je een behandelplan op);
– dieetinterventies (“personalised nutrition”; persoonlijke voedingsadviezen i.p.v. generieke adviezen);
– diverse opties m.b.t suppletie-interventies; waaronder gemmotherapie, fytotherapie, homeopathie complexen (spagyrische productieproces), orthomoleculaire middelen;
– afstemming op de constitutie van een patiënt (bezien vanuit de Ayurveda);
– een systeembiologische benadering (Cybernetica). De essentie van systeembiologie is te achterhalen hoe deelsystemen op verschillende niveaus samenwerken en elkaar beïnvloeden. In de systeembiologie gaat het niet alleen om de functie van al deze componenten, maar vooral ook om de dynamische interacties tussen al deze componenten;
– Het vereist een gedetailleerd inzicht in de genetische, biochemische en leefstijlfactoren van de individuele patiënt. Van die gegevens wordt gebruikgemaakt om tot een gepersonaliseerd behandelplan te komen dat leidt tot betere resultaten voor de patiënt;
– Het accent zal liggen op drie grote regelsystemen; het maagdarmstelsel (de verteringsenergie, darmmicrobioom), de biotransformatie van de lever met afwijkende P450 cyp-enzymen (DNA NIFGO paspoort; testuitslag wordt getoond) en de hormonen; bijnieren en schildklier (hormoontesten vrouw/man).

Aanmelden van casuïstiekdag(en) het hele jaar door in 2021

Supervisie: ‘Wat te doen bij therapie resistentie’Supervisie-/ casuïstiekdagen met 8 personen(€ 100, excl. lunch) ’round table meeting’, worden gehouden op de Tureluur 8 1722 HG in Zuid Scharwoude (net boven Alkmaar) van 10.00 tot 16 uur. De route en plattegrond vind je hier. Je kunt je individueel opgeven hiervoor of  als groep in zijn geheel via info@energieherstelplan.nl

Regelmatig vorm ik groepen van 8 mensen die zich hebben opgegeven. Maar ook mag een groep(en) als geheel van 8 personen die elkaar kennen van intervisie of anderzijds, zich bij mij aanmelden voor supervisie/ casuïstiekdag. Er is plaats voor maximaal 8 personen. Zolang de Coronamaatregelen van kracht zijn worden alle lessen, cursussenen supervisies interactief digitaal(ZOOM) gegeven.

 

Supervisie: ‘Wat te doen bij therapie resistentie’

 

Supervisie-/ casuïstiekdagen met meerdere personen (maximaal 25) (€ 100, excl. lunch), digitaal (zoom). 

 

 

 

Supervisie: ‘Wat te doen bij therapie resistentie’

 

Medivere cursusdagen: Darmmicrobioom & Organische zuren testen (nu ook interactief digitaal/zoom)

Zie voor Mediver- cursussen voor grotere groepen de Medivere site. Ook daar kun je je ook voor aanmelden het hele jaar door. Nu vanwege de Corona interactief digitaal (ZOOM).

 

 

Supervisie: ‘Wat te doen bij therapie resistentie’

Ook individuele (telefonische/per Zoom) supervisie is mogelijk.

Bespreken van interpretaties van ontlasting- bloed-, urineonderzoeken, tips over aanvullende onderzoeken/ diagnostiek, dieetontwerp, suppletie, gemmo extracten, etc., naar aanleiding van ingeleverde patiëntencasus . Je kunt je opgeven via info@energieherstelplan.nl

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen