skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Moet je per sé biologische groenten en fruit eten om gezond(er) te worden?

Voor het lichaam kost het minder energie als het zich niet druk hoeft te maken over het oplosbaar maken van lichaamsvreemde stoffen zodat de nieren deze kunnen uitscheiden. Afhankelijk van uw hoeveelheid basisenergie kan de ene mens het permitteren om toch nog wat ongewenste stoffen binnen te krijgen, maar de ander niet. Kortom: het is altijd beter, maar het kan ook met groenten en fruit van mindere kwaliteit. Geen groenten en fruit gebruiken is nog slechter. Elke gezonde maatregel die u voor uw lichaam neemt, geeft een verbetering. Het vraagt echter ervaring om dit te registreren. Met de registratieformulieren waar veel diëtisten mee werken, wordt het makkelijker om uw verbeteringen (hoe klein ook) waar te nemen.

Biologisch-dynamische landbouw

Demeter is de Griekse godin van de vruchtbaarheid en al sinds 1927 het internationale keurmerk voor de biologisch-dynamische landbouw. Een biologisch-dynamisch bedrijf werkt 100% biologisch en gaat nog een stapje verder.

Wist jij dat biologisch-dynamische koeien en geiten hun horens mogen behouden en veel meer leefruimte krijgen? Dat alle veevoer en stro biologisch is en minimaal 80% van het veevoer binnen het eigen biologisch-dynamische bedrijf geproduceerd wordt? Bovendien wisselt de biologisch-dynamische boer regelmatig van gewas zodat de bodem niet uitgeput raakt en ziektes voorkomen worden. Biologisch-dynamische boeren bedrijven een unieke vorm van landbouw en veeteelt die optimaal samenwerkt met de natuur, waarbij de samenhang tussen bodem, planten, dier en mens versterkt wordt. Daarom zijn biologisch-dynamische producten premium producten voor iedereen die verder wil gaan daar waar biologisch stopt. Biologisch-dynamische producten zijn te herkennen aan het oranje Demeter keurmerk op het etiket. Meer informatie vind je ook op www.bdvereniging.nl.