Een energie-oppepper voor als je weinig tijd hebt. Een snelle maaltijdsoep met Chinese kool, kip en afweerondersteunende shiitaké- paddestoelen.

Gesmoorde kabeljauw met dillesaus
Weinig tijd of puf om te koken? Met dit visrecept ben je snel klaar en geef je je reserve-energie een lekkere opkikker. Zowel de vis, garnalen als de nori (zeewiervel voor sushi) versterken de rustgevende reserve-energie.
| Ingrediënten voor 2 personen:
- ½ eetlepel extxra vierge olijfolie
- 200-250 gram kabeljauwfilet
- ½ norivel (zeewiervel om sushi mee te maken)
- 100 gram gepelde garnalen (vers of diepvries)
- 2 eetlepels sojaroom of rijstroom
- 2 eetlepels fijngeknipte vers dillegroen
- peper en zout naar smaak
- zo nodig 1 theelepel arrowroot (bindmiddel van een japanse knol, natuurwinkel)
Vet een koekenpan in met olijfolie. Leg de vis in de pan en voeg 2 eetlepels water toe.
Verwarm de pan en doe het deksel erop. Stoof de vis in 5 minuten zachtjes gaar.
Rooster de nori ondertussen licht boven een gasvlam, totdat het knisperig is. Knip de nori in smalle stroken.
Haal de vis uit de pan en houd warm in b.v. een voorverwarmde oven. Voeg de garnalen toe aan het stoofvocht van de vis en stoof ze even mee. Roer het stoofvocht los met de room en schep de dille er door heen. Breng de saus verder op smaak met peper en zout. Is de saus te dun, bind hem dan met 1 eetlepel water losgeroerde arrowroot.
Verdeel de vis over 2 borden en giet er wat saus over heen. Garneer met strookjes nori.
Lekker met een groententrio van gestoomde wortel, prei en doperwtjes.
Overzicht

Recept naam
Gesmoorde kabeljauw met dillesaus
Gepubliceerd op