Een energie-oppepper voor als je weinig tijd hebt. Een snelle maaltijdsoep met Chinese kool, kip en afweerondersteunende shiitaké- paddestoelen.

Geroosterde wintergroenten met rozemarijn
Deze verwarmende groentenschotel wordt op smaak gebracht met knoflook en rozemarijn. Deze twee kruiderijen hebben een sterk ondersteunende werking op de leverontgifting. Door de groenten langzaam in de oven gaar te maken blijft de volle smaak van de groenten behouden.
| Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 gram pompoen
- 1 courgette van ongeveer 150 gram
- 1 pastinaak van ongeveer 200 gram
- 1 rode ui
- 1-2 tenen knoflook
- 1 eetlepel gedroogde of verse rozemarijn
- zwarte peper en (kruiden)zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Maak de pompoen schoon en snijd in dunne schijven.
Maak de courgette schoon en snijd in plakken.
Maak de pastinaak schoon en snijd in de lengte in plakken. Snijd de plakken in dunne repen en snijd de repen in kleinere stukken.
Pel de ui en snijd in ringen.
Hak de knoflook fijn en meng met de olijfolie en rozemarijn in een kommetje. Doe de groenten in een grote kom en giet het olijfoliemengsel er over heen. Breng op smaak met peper en zout.
Spreid de groenten uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat midden in de oven en rooster de groenten in 20 minuten gaar. Lekker met in de schil gekookte aardappels en gestoomde kipfilet.
Overzicht

Recept naam
Geroosterde wintergroenten met rozemarijn
Gepubliceerd op