skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Boekrecensie ‘Eet je darmen gezond (darmehbo)’

Boekrecensie ‘Eet je darmen gezond (darmehbo)’Veel mensen lijden aan PDS: het Prikkelbare Darm Syndroom. Anderen reageren overgevoelig op bepaalde stoffen uit het voedsel, zoals lactose of gluten.

Het boek ‘Darmehbo’ helpt u stap voor stap de oorzaak opsporen en er iets aan te doen. Met diverse voorbeeldmenu’s om uw darmen gezond te eten. Darmehbo vormt ook in de praktijk van de behandelend arts of (natuur)diëtist een waardevolle aanvulling met tal van nuttige adviezen voor de patiënt.

Darmklachten ‘weg eten’

Bij buikklachten wilt u maar één ding: zo snel mogelijk klachtenvrij zijn. Gelukkig kunt u de meeste buikklachten ook weer ‘wegeten’. Het boek ‘Darmehbo’ heeft behalve tips en adviezen, ook voorbeeldmenu’s die het herstel van uw buikklachten bevorderen.

Hoe voorkomt u dat buikklachten terugkomen?

Hiervoor is het hoofdstuk: ‘Eet je darmen gezond’. Met darmzinnige recepten, kook- en boodschappentips. Het volgende hoofdstuk staat in het teken van: ‘Breng uw darmen in topvorm’, compleet met probiotica en ‘toiletgeheimen’.

Buikklachten zijn soms het gevolg van een voedselovergevoeligheid. De meest voorkomende voedselovergevoeligheden worden beschreven zoals voor melk(suiker), tarwe, gluten, fructose en biologisch actieve eiwitten. Ook stress speelt een rol bij darmklachten. Daarom sluit dit boek af met relax tips en oefeningen van deskundigen.

Met een voorwoord van dr. Marten Otten, Maag-Darm-Leverarts. Hij schrijft: “Wat goed dat dit boek er is! Het is vaak erg lastig de oorzaak van die vervelende en steeds terugkerende maag- en darmklachten op te sporen. Naar mijn overtuiging kun je bij deze zoektocht veel steun hebben aan deze darmehbo.”

Boekrecensie ‘Eet je darmen gezond (darmehbo)’Marieke Lebbink is orthomoleculair natuurdiëtist, natuurvoedings-consulent en darmtherapeut. Zij heeft 22 jaar werkervaring als thuiszorgdiëtist en in haar praktijk. Marieke is gespecialiseerd in voedselovergevoeligheden en maag-darmklachten en werkt samen met huisartsen, allergologen en Maag-Darm-Leverartsen.

Katinka Huiskamp werkt als diëtist voor verschillende tijdschriften en is auteur van het Happy Weight programma. Katinka werkt samen met fysiotherapeuten en begeleidt mensen met overgewicht en/of buikklachten.

Bestellen: DarmEHBO, Eet je darmen gezond
Darmehbo (168 pagina’s) is een uitgave van Solide boeken en kost € 21,95.
ISBN 978-90-814793-4-9

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen