skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Wat zijn biofotonen in de voeding?

Voedsel heeft naast de chemische samenstelling ook nog een energetisch aspect. De onderzoeker Popp heeft aangetoond dat voedsel energie (biofotonen= kleine energiepakketjes) uit zonlicht opneemt. Hoe meer lichtenergie het voedsel kan opnemen (zoals bij biologisch-dynamische geteelde voeding en zongerijpte vruchten), des te voedzamer het is. Zie het artikel op onze site; “het licht gezien met voeding”.

Biofotonen: vitaliteit en ‘verlicht’ zijn?

Professor Fritz Albert Popp en medewerkers hebben via hun studies aangetoond dat vele biologische systemen in staat zijn om elektromagnetische golven zoals zonlicht te produceren, ontvangen en op te slaan. Alle levende organismen – ook de mens – geven als het ware licht door het uitzenden van lichtpakketjes (biofotonen genoemd) met een golflengte van 200 tot 800 nanometer. Zo komen gegevens en ervaringen uit de serie ‘Startrek’ steeds dichter bij. Voedsel heeft naast de chemische samenstelling ook nog een energetisch aspect.

Popp heeft aangetoond dat voedsel energie (biofotonen= kleine energiepakketjes) uit zonlicht opneemt. Hoe meer lichtenergie het voedsel kan opnemen (zoals bij biologisch-dynamische geteelde voeding en zongerijpte vruchten), des te voedzamer het is. De mens die dit ‘lichtrijke’ voedingspakket binnenkrijgt wordt gevoed met vitale energie. Voor het lichaam geldt dan hoe meer lichtenergie het kan opslaan uit zonlicht en voedsel, des te krachtiger het elektromagnetische veld en des te meer energie er beschikbaar is voor genezingsprocessen en het behoud van een goede gezondheid.

Bron:
Integrative Biophysics, Fritz-Albert Popp, Kluwer Academic Publishers Group, 2003, ISBN: 1402011393
Bestel ‘Integrative Biophysics’ bij Bol.com

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen