skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Voedselveiligheid wordt ernstig bedreigd

Er zijn echter aanwijzingen genoeg dat de producten van Monsanto onvruchtbaarheid, geboorteafwijkingen en tumoren kunnen veroorzaken. Met de wereldwijde demonstraties wordt onafhankelijk, degelijk onderzoek geëist alsook verplichte etikettering van producten waarin genetisch gemanipuleerde organismen zijn verwerkt.

March against Monsanto op zaterdag 25 mei 2013

Overal ter wereld komen mensen in actie voor het beschermen van patenten op voedsel, gewassen, zaden en kiemen. Want voedsel is voor en van iedereen net als water. Onze huidige en toekomstige voedselveiligheid wordt ernstig bedreigd door een aantal belangrijke factoren.

Door het landbouwbeleid zoals subsidies, door droogte, door een toename van de wereldbevolking, afname van landbouwgrond, klimaatverandering, bijensterfte en door internationale bedrijven die zich inzetten voor het genetisch manipuleren en patenteren van voedsel.

GGO voedsel

Om het beleid en de marktpositie van deze enorme bedrijven zoals Monsanto, Bayer en Syngenta onder de aandacht te brengen van boeren, burgers en buitenlui vragen we die dag overal ter wereld aandacht voor gezonde voeding en het beleid van deze multinationals én de mogelijke bedreigingen inzake voedsel en het patenteren van voedsel.

In Mexico wordt binnenkort al beslist over het toelaten van GGO voedsel zoals mais, door velden beschikbaar te gaan stellen. De natuur draagt daarna bij aan de verdere verspreiding, met alle definitieve gevolgen van dien.

Ondersteun deze actie door mee te doen, aanwezig te zijn, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen gaan beseffen wat er gaande is betreffende de toegang en de toekomst van onze voedselveiligheid en daarmee onze gezondheid.
Kom 25 mei naar de universiteit van Wageningen, aanvang 14.00 uur!Bron; Kritische Massa.
Meer informatie; kijk op de website van ‘Kritische Massa’.