skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

PubMed zoekfilter voor voedingssupplementen

Zelf in PubMed database zoeken en lezen van wetenschappelijke onderzoeken over vitamines, mineralen en kruiden.Wetenschappelijke studies over verbanden tussen voeding en gezondheid worden in de PubMed database gepubliceerd. In deze database van studies zijn ook onderzoeken over voedingssupplementen te vinden.

Wetenschappelijke studies; vitamines, mineralen, kruiden

Het grote voordeel voor het kunnen vinden en lezen van deze studies over voedingssupplementen, is dat er zelfstandig en op objectieve wijze een oordeel opgesteld kan worden over de veiligheid en effectiviteit van supplementen. Het is ook belangrijk om actuele ontwikkelingen in dit vakgebied bij te houden.

Amerikaanse Office of Dietary Supplements

Het Amerikaanse Office of Dietary Supplements is onderdeel van het National Institute of Health. Dit instituut heeft een zoekfilter voor het zoeken in PubMed ontwikkeld.
De zoekfilter ofwel ‘subset’ is beschikbaar via de website van het Office of Dietary Supplements.

Zoekfilter voor suppletiestudies in PubMed

Er wordt dus in PubMed vanaf de website van het ODS (Office of Dietary Supplements gezocht. Het zoekfilter maakt het zoeken naar studies makkelijker. Het zoekfilter is breed opgesteld om de literatuur over vitamines, mineralen, fytonutriënten en kruiden te vinden binnen de volgende terreinen:

  • Chemische samenstelling
  • Biochemische rol en – functie
  • Klinisch onderzoek
  • Effecten op gezondheid en veiligheid
  • Verrijking van voeding
  • TCM kruiden en kruidengebruik binnen andere culturen
  • Het cultiveren van planten voor supplementgebruik
  • Enquêtes over het gebruik van voedingssupplementen
Overzicht
Naam artikel
Zelf zoeken in PubMed
Beschrijving
Wetenschappelijke studies over verbanden tussen voeding en gezondheid worden in de PubMed database gepubliceerd. In deze database van studies zijn ook onderzoeken over voedingssupplementen te vinden.
Auteur
Naam uitgever
Natuurdiëtisten.nl
Logo uitgever

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen