skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!

Hieronder treft u verschillende opleidingen aan. De NDN redactie kan u niet inhoudelijk informeren en adviseren over de diverse opleidingen. Daarvoor verzoeken wij u rechtstreeks contact op te nemen met de opleiding zelf.

Wilt u als opleidingsinstituut ook adverteren op deze pagina? Neem dan contact met ons op via info@natuurdietisten.nl.

Ortho Health Foundation

Ortho Health Foundation Stichting Ortho Health Foundation verzorgt volledige opleidingen tot therapeut tot 1 daagse of meerdaagse nascholingen voor de bestaande therapeuten. Voor professionals in de gezondheidszorg zijn goede nascholingen op het gebied van voeding, epigenetica en nutritionele therapie belangrijk. Het is een specialisme dat binnen elk vakgebied met betrekking tot de gezondheid toegepast kan worden. Voor een overzicht van ons cursusaanbod kunt kijken op onze Ortho Health Foundation agenda.

Stichting Ortho Health Foundation

Jadelaan 61
2132 XX Hoofddorp
Telefoon: +31 (0) 252 517 643
Website: www.sohf.nl
E-mail: info@sohf.nl

Ortho Linea; opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde & Darmdiagnostiek

Ortho Linea - opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde & Darmdiagnostiek Hortalijn 5
2728 BD Zoetermeer
Tel. +31 (0)79-3290115+31 (0)79-3290115
Fax. +31 (0)79-3290666
www.ortholinea.nl
info@ortholinea.nl

Opleidingsinstituut voor Orthomoleculaire Geneeskunde Ortho Linea is een  opleidingsinstituut met als basis jarenlange ervaring in de orthomoleculaire geneeskunde en voedingsleer. Dit vakgebied is voor ieder complementair werkend therapeut/arts/diëtist onontbeerlijk om als basis of specialisatie toe te kunnen passen in de praktijk. De ontwikkelingen op orthomoleculair gebied volgen elkaar pijlsnel op. Naast basisopleiding ook vervolgopleiding De vervolgopleiding is er voor mensen die reeds eerder een basisopleiding hebben gevolgd aan een van de volgende opleidingsinstituten: SOE, van Nature, Ortho Institute (mondeling), VIOW. Raadpleeg eerst de website of neem contact op om te zien of u ook hiervoor in aanmerking komt. DoelgroepIn eerste instantie is de opleiding voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt en basale medische basiskennis heeft. Denk aan: natuurgeneeskundigen, artsen, fysiotherapeuten, osteopaten, homeopaten, diëtisten, (electro)acupuncturisten, drogisten, apothekers, medisch specialisten, psychologen, psychotherapeuten, verpleegkundigen, adviseurs zorgverzekeraars, etc.

Kosmeoo Health, beroepsopleiding Voedingsdeskundige (HBO niveau)

Kosmeoo Health is het centrum voor kennis en gezondheid op het gebied van voeding en ondernemerschap.

Kennis
Als erkend opleider verzorgen zij onder andere de allround beroepsopleiding  Voedingsdeskundige. Heeft u passie voor voeding en wilt u mensen begeleiden naar een gezonde lifestyle? Dan is deze opleiding geknipt voor u.

Naast uitgebreide kennis op het gebied van anatomie, fysiologie en voedingsleer, krijgt u een helder beeld van reguliere voedingsleer, natuur(lijke)voeding, orthomoleculaire voeding en voedingssupplementen. Aan bod komt een goed intakegesprek, beroepshouding en u krijgt coachingstechnieken aangereikt. Met deze opleiding heeft u uitstekende handvatten om zelf een eigen praktijk op te starten, omdat er naast gedegen vakkennis, uitgebreid ingegaan wordt op ‘startend’ ondernemerschap. Voor meer informatie en inschrijving  www.kosmeoo-health.nl

Gezondheid
Naast erkend opleider is Kosmeoo Health ook een gespecialiseerd gezondheidscentrum. Met een landelijk team voedingsprofessionals begeleiden zij mensen naar een gezonde lifestyle middels de methodiek Fit en Slank met een gezonde bloedsuikerspiegel!
Heeft u vragen? Bel of mail naar Kosmeoo Health. jessica@kosmeoo-health.nl
Telefoon: 0654693542 0654693542

VoedingOnline voor professionals

VoedingOnline biedt voedingsinformatie aan voor diëtisten, artsen, apothekers en andere aan voeding gerelateerde professionals. Voor de verschillende vitamines zijn e-books ontwikkeld. Om het opnemen van deze kennis over vitamines verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, heeft VoedingOnline ook bijpassende e-learning modules over vitamines gemaakt. Overzicht verschenen e-books en e-learning modules over vitamines.

Ortho Institute: schriftelijke cursus Orthomoleculaire voedingsleer

Tel: 0315-695210315-69521
10 cursusdelen (meer dan 400 pagina’s)
www.ortho.nl
Auteur van de cursus is Dr. Gert Schuitemaker

Van Nature: opleidingen Orthomoleculair therapeut volgens Psycho-Neuro-Immunologie

www.vannature.nl

Van Nature Opleidingen biedt natuurgeneeskundig artsen en therapeuten scholing en bijscholing op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde, fytotherapie en Psycho-Neuro-Immunologie (PNI).

Voedingsschool; voedingsleer voor de (para)medische sector HBO/MBO

www.voedingsschool.nl

Wat kan de Voedingsschool bieden? Binnen de Voedingsschool worden nascholingen en workshops gegeven voor de(para)medische sector op HBO en MBO niveau. De educatie is praktijkgericht waardoor deelnemers de inspiratie krijgen om de kennis in de dagelijkse praktijk toe te passen.
Daarnaast biedt de Voedingsschool workshops aan, op maat ontwikkeld voor bedrijven, gezondheidsinstellingen en opleidingen.
Natuurdietist Caroline Holsbeek is eigenaar van de VoedingsschoolCaroline Holsbeek (diëtist) is in 1988 afgestudeerd aan de Hogeschool Voeding en Diëtetiek in Nijmegen. Na deze studie heeft ze een eigen praktijk gestart en als freelancer gewerkt voor o.a. de Leidse Onderwijs Instelling (LOI), farmaceutische groothandel (Brocacef) en de GGD in Almelo.

Caroline Holsbeek heeft de volgende opleidingen gevolgd:
Voorlichtingskunde in de gezondheidszorg aan de Hogeschool Rotterdam,
Master-opleiding Neuro-Linguistisch-Programmeren (NLP) aan het New York Training Institute in Antwerpen en de opleiding tot orthomoleculair therapeut volgens klinische Psycho-Neuro-Immunologie bij de Stichting van Nature.