Ga naar hoofdinhoud
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Hieronder treft u verschillende opleidingen aan. De Natuur Diëtisten Nederland redactie kan u niet inhoudelijk informeren en adviseren over de diverse opleidingen. Daarvoor verzoeken wij u rechtstreeks contact op te nemen met de opleiding zelf.

Wilt u als opleidingsinstituut ook adverteren op deze pagina? Neem dan contact met ons op via info@natuurdietisten.nl.

Ortho Health Foundation

Ortho Health Foundation Stichting Ortho Health Foundation verzorgt volledige opleidingen tot therapeut tot 1 daagse of meerdaagse nascholingen voor de bestaande therapeuten. Voor professionals in de gezondheidszorg zijn goede nascholingen op het gebied van voeding, epigenetica en nutritionele therapie belangrijk. Het is een specialisme dat binnen elk vakgebied met betrekking tot de gezondheid toegepast kan worden. Voor een overzicht van ons cursusaanbod kunt kijken op onze Ortho Health Foundation agenda.

OpleidingenOrthomoleculair Epigenetisch Therapeut®

Stap 3 (niveau 3): Beroepsopleiding tot Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut
Tijdens deze volwaardige opleiding wordt u opgeleid tot Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut. Na het voltooien van de opleiding kunt u met de opgedane kennis en praktische vaardigheden direct aan de slag als zelfstandig therapeut.
Marijke de Waal Malefijt is docent op deze opleiding.

Stichting Ortho Health Foundation

Jadelaan 61
2132 XX Hoofddorp
Telefoon: +31 (0) 252 517 643
Website: www.sohf.nl
E-mail: info@sohf.nl

OpleidingenIntegrale Nutritionele Therapie Basis voor (para)medici, diëtisten en voedingsdeskundigen

Zijn het merendeel van uw patiënten mensen met chronische aandoeningen of hardnekkig overgewicht? Zoekt u een manier om deze problemen structureel aan te pakken?

Worstelt u met patiënten die hervallen of stagneren in hun problemen? Dan krijgt waarschijnlijk één van de drie pijlers lichaam-brein-hart niet de aandacht die op dat moment nodig is. De intrinsieke wil om te veranderen bij je patiënt dient wakker gemaakt te worden.

Verandering stuit vaak op weerstand en het aanleren van nieuwe gewoonten vraagt tijd. De meeste goede en gedegen adviezen stranden omdat er gebrek is aan coaching, autonomie, motivatie en structuur.Opleidingen

  • Dag 1 : Bioritme (27 maart 2020)
  • Dag 2: Vertering (28 maart 2020)
  • Dag 3: Bloedsuikerspiegel (19 juni 2020)
  • Dag 4: Reinigen (20 juni 2020)

Tijdens deze opleiding leer je het belang van het geheel, de logische ordening die we kennen in de natuur waarmee de details vanzelf op hun plaats vallen. Het implementeren van eenvoudig toepasbare en logische technieken in het dagelijkse leven, levert reële gezondheidswinst op voor jou en je klant.

Docent: Ing. Christel Stevens, orthomoleculair nutritionist en diëtist. www.3-isone.com
Opmerking: Na deze 4 daagse basisopleiding kan je de praktische 7 daagse verdiepingsmodule met certificatie volgen.

Opleidingen

Boek van Christel Stevens: Definitief verlost

Via deze link kan het boek besteld worden en wordt dan naar u verzonden.

Stress en emoties, we lopen ervan weg of we slikken ze door met iets zoet, een glaasje wijn… Daarmee zijn ze nog niet verdwenen: ze worden groter en ontwikkelen zich tot een bron van innerlijke frustraties, verteringsproblemen en energieverlies. Het is een gevecht met jezelf, met een enorme impact op je gewicht en gezondheid, waarbij vooral jij de verliezer bent. Door zowel je lichaam, je brein als je hart de voeding en de aandacht te geven die ze nodig hebben, kan je deze strijd winnen.

Dit boek biedt een kritische kijk op de huidige maatschappij en zijn gezondheidszorgsysteem, maar bekijkt de gezondheidsproblematiek wel op een constructieve manier: het legt de verantwoordelijkheid én de oplossing bij elk van ons. Het leert je strategisch omgaan met je ‘goede voornemens’ zodat het dit keer wel lukt. Je krijgt inzichten, eenvoudig toepasbare oefeningen en methoden aangereikt om de taal van je lichaam te opnieuw (h)erkennen. Kortom, Definitief verlost toont je hoe jij je lichaam, je brein en je hart kan voeden met wat het echt nodig heeft: bewegen, voelen, voeden, ademen en rusten, met enthousiasme en plezier!

Orthomoleculair Plus Therapeut bij Connext CollegeOpleidingen

Wil jij ook therapiesucces in de praktijk?

Ik bied een unieke Orthomoleculaire Plus opleiding aan, waarbij ik een grote vertaalslag maak van kennis naar praktijk middels 4 stappen. Door de grote interactie in de lessen, de geleide opdrachten uit het lesmateriaal en mijn unieke begeleiding krijg je alle tools en dé basis om succesvol je orthomoleculaire plus praktijk te voeren/op te zetten/uit te bouwen. Je krijgt de juiste hoeveelheid kennis aangereikt en je leert op welke manier je succesvol diverse spiertesten kunt gebruiken om meer therapietrouw en dus therapiesucces bij je cliënt te bereiken. Daarnaast leer je je de basisprincipes van het voeren van een praktijk, zodat na 1 jaar je fundament stáát.

Voor wie is dit?Opleidingen

Voor iedereen die een goede orthomoleculair therapeut wil worden en nu bijvoorbeeld diëtiste of gewichtsconsulente is of de hormoonfactor gedaan heeft, als je een andere complementaire opleiding gevolgd hebt en nu aanvulling zoekt of wil beginnen met een praktijk.

Nieuwsgierig?

Wil je ook exact weten op welke manier jij je Orthomoleculaire Plus praktijk kunt ontwikkelen? Kijk dan op deze site:  of bel mij,

Nadja van de Kleut, op 06 – 40135436.

Graag tot ziens!

Kraaybeekerhof Academie

Kraaybeekerhof Academie verzorgt al meer dan 40 jaar educatie. De basis is de Natuurvoeding en de Biodynamische Landbouw. De opleiding tot Natuurvoedingskundige is een 3- jarige deeltijd opleiding. Centraal in deze opleiding staat de relatie gezondheid en voeding. Daarbij gaan we uit van een holistisch mens- en wereldbeeld.
Naast deze opleiding biedt Kraaybeekerhof Academie een breed en wisselend programma waaronder de ‘BD- imkercursus’, introductie cursus ‘Natuurvoeding’ en coachingsopleiding ‘Natuur in Begeleiding’.
Regelmatig schrijven we blogs over actuele onderwerpen.
Voor meer informatie: www.kraaybeekerhof.nl.

OpleidingenKraaybeekerhof
Diederichslaan 25a
3971 PA Driebergen

 

E academie@kraaybeekerhof.nl W www.kraaybeekerhof.nl
T 0343 512925 (dinsdag, donderdag en vrijdag; 10:30 uur-17:30 uur)
Contact: Gastronomie en Zaalverhuur, academie, landgoed Kraaybekerhof.

Ortho Linea; opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde & Darmdiagnostiek

Ortho Linea - opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde & Darmdiagnostiek Hortalijn 5
2728 BD Zoetermeer
Tel. +31 (0)79-3290115Opleidingen+31 (0)79-3290115
Fax. +31 (0)79-3290666
www.ortholinea.nl
info@ortholinea.nl

Opleidingsinstituut voor Orthomoleculaire Geneeskunde Ortho Linea is een  opleidingsinstituut met als basis jarenlange ervaring in de orthomoleculaire geneeskunde en voedingsleer. Dit vakgebied is voor ieder complementair werkend therapeut/arts/diëtist onontbeerlijk om als basis of specialisatie toe te kunnen passen in de praktijk. De ontwikkelingen op orthomoleculair gebied volgen elkaar pijlsnel op. Naast basisopleiding ook vervolgopleiding De vervolgopleiding is er voor mensen die reeds eerder een basisopleiding hebben gevolgd aan een van de volgende opleidingsinstituten: SOE, van Nature, Ortho Institute (mondeling), VIOW. Raadpleeg eerst de website of neem contact op om te zien of u ook hiervoor in aanmerking komt. DoelgroepIn eerste instantie is de opleiding voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt en basale medische basiskennis heeft. Denk aan: natuurgeneeskundigen, artsen, fysiotherapeuten, osteopaten, homeopaten, diëtisten, (electro)acupuncturisten, drogisten, apothekers, medisch specialisten, psychologen, psychotherapeuten, verpleegkundigen, adviseurs zorgverzekeraars, etc.

Kosmeoo Health, beroepsopleiding Voedingsdeskundige (HBO niveau)

OpleidingenKosmeoo Health Opleidingen voor voeding en gezond leefstijl. Al bijna 15 jaar verzorgen we complete beroepsopleidingen, meerdaagse specialisaties en direct toepasbare nascholingen voor (aanstaande) voedings- en gezondheidsprofessionals.

  • Kosmeoo Health is groot in persoonlijke aandacht, kwaliteit en individuele begeleiding.
  • Alle opleidingen en (na-)scholingen van Kosmeoo Health zijn geaccrediteerd door diverse beroepsverenigingen en Kosmeoo Health is CRKBO geregistreerd.
  • In veel gevallen worden opleidingskosten vergoedt bij re-integratie voor WW-, Ag-, en ZW- gerechtigden door het UWV.
  • Opleidingen en specialisaties; BGN geaccrediteerde opleiding ‘Gewichtsconsulent‘, Beroepsopleiding ‘Voedingsdeskundige‘, Specialisatie ‘Kind en Natuurlijke Voeding‘ en ‘Gezonde Voeding rondom Zwangerschap‘.

Contact:

Neem voor meer informatie gerust contact op met Jessica van Vliet, via informatie@kosmeoo-health.nl of 06-54693542

VoedingOnline voor professionals

VoedingOnline biedt voedingsinformatie aan voor diëtisten, artsen, apothekers en andere aan voeding gerelateerde professionals. Voor de verschillende vitamines zijn e-books ontwikkeld. Om het opnemen van deze kennis over vitamines verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, heeft VoedingOnline ook bijpassende e-learning modules over vitamines gemaakt. Overzicht verschenen e-books en e-learning modules over vitamines.

Ortho Institute: schriftelijke cursus Orthomoleculaire voedingsleer

Tel: 0315-69521Opleidingen0315-69521
10 cursusdelen (meer dan 400 pagina’s)
www.ortho.nl
Auteur van de cursus is Dr. Gert Schuitemaker

Van Nature: opleidingen Orthomoleculair therapeut volgens Psycho-Neuro-Immunologie

www.vannature.nl

Van Nature Opleidingen biedt natuurgeneeskundig artsen en therapeuten scholing en bijscholing op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde, fytotherapie en Psycho-Neuro-Immunologie (PNI).

Voedingsschool; voedingsleer voor de (para)medische sector HBO/MBO

www.voedingsschool.nl

Wat kan de Voedingsschool bieden? Binnen de Voedingsschool worden nascholingen en workshops gegeven voor de(para)medische sector op HBO en MBO niveau. De educatie is praktijkgericht waardoor deelnemers de inspiratie krijgen om de kennis in de dagelijkse praktijk toe te passen.
Daarnaast biedt de Voedingsschool workshops aan, op maat ontwikkeld voor bedrijven, gezondheidsinstellingen en opleidingen.
Natuurdietist Caroline Holsbeek is eigenaar van de VoedingsschoolCaroline Holsbeek (diëtist) is in 1988 afgestudeerd aan de Hogeschool Voeding en Diëtetiek in Nijmegen. Na deze studie heeft ze een eigen praktijk gestart en als freelancer gewerkt voor o.a. de Leidse Onderwijs Instelling (LOI), farmaceutische groothandel (Brocacef) en de GGD in Almelo.

Caroline Holsbeek heeft de volgende opleidingen gevolgd:
Voorlichtingskunde in de gezondheidszorg aan de Hogeschool Rotterdam,
Master-opleiding Neuro-Linguistisch-Programmeren (NLP) aan het New York Training Institute in Antwerpen en de opleiding tot orthomoleculair therapeut volgens klinische Psycho-Neuro-Immunologie bij de Stichting van Nature.

Overzicht
Naam artikel
Opleidingen
Beschrijving
Hieronder treft u verschillende opleidingen aan. De Natuur Diëtisten Nederland redactie kan u niet inhoudelijk informeren en adviseren over de diverse opleidingen. Daarvoor verzoeken wij u rechtstreeks contact op te nemen met de opleiding zelf.
Auteur
Naam uitgever
Natuurdiëtisten.nl
Logo uitgever