skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!

Hieronder treft u verschillende opleidingen aan. De NDN redactie kan u niet inhoudelijk informeren en adviseren over de diverse opleidingen. Daarvoor verzoeken wij u rechtstreeks contact op te nemen met de opleiding zelf.

Wilt u als opleidingsinstituut ook adverteren op deze pagina? Neem dan contact met ons op via info@natuurdietisten.nl.

Ortho Health Foundation

Ortho Health Foundation Stichting Ortho Health Foundation verzorgt volledige opleidingen tot therapeut tot 1 daagse of meerdaagse nascholingen voor de bestaande therapeuten. Voor professionals in de gezondheidszorg zijn goede nascholingen op het gebied van voeding, epigenetica en nutritionele therapie belangrijk. Het is een specialisme dat binnen elk vakgebied met betrekking tot de gezondheid toegepast kan worden. Voor een overzicht van ons cursusaanbod kunt kijken op onze Ortho Health Foundation agenda.

Stichting Ortho Health Foundation

Jadelaan 61
2132 XX Hoofddorp
Telefoon: +31 (0) 252 517 643
Website: www.sohf.nl
E-mail: info@sohf.nl

Integrale Nutritionele Therapie Basis voor (para)medici, diëtisten en voedingsdeskundigen

Zijn het merendeel van uw patiënten mensen met chronische aandoeningen of hardnekkig overgewicht? Zoekt u een manier om deze problemen structureel aan te pakken?

Worstelt u met patiënten die hervallen of stagneren in hun problemen? Dan krijgt waarschijnlijk één van de drie pijlers lichaam-brein-hart niet de aandacht die op dat moment nodig is. De intrinsieke wil om te veranderen bij je patiënt dient wakker gemaakt te worden.

Verandering stuit vaak op weerstand en het aanleren van nieuwe gewoonten vraagt tijd. De meeste goede en gedegen adviezen stranden omdat er gebrek is aan coaching, autonomie, motivatie en structuur.

  • Dag 1 : Bioritme (27 maart 2020)
  • Dag 2: Vertering (28 maart 2020)
  • Dag 3: Bloedsuikerspiegel (19 juni 2020)
  • Dag 4: Reinigen (20 juni 2020)

Tijdens deze opleiding leer je het belang van het geheel, de logische ordening die we kennen in de natuur waarmee de details vanzelf op hun plaats vallen. Het implementeren van eenvoudig toepasbare en logische technieken in het dagelijkse leven, levert reële gezondheidswinst op voor jou en je klant.

Docent: Ing. Christel Stevens, orthomoleculair nutritionist en diëtist. www.3-isone.com
Opmerking: Na deze 4 daagse basisopleiding kan je de praktische 7 daagse verdiepingsmodule met certificatie volgen.

Kraaybeekerhof Academie

Kraaybeekerhof Academie verzorgt al meer dan 40 jaar educatie. De basis is de Natuurvoeding en de Biodynamische Landbouw. De opleiding tot Natuurvoedingskundige is een 3- jarige deeltijd opleiding. Centraal in deze opleiding staat de relatie gezondheid en voeding. Daarbij gaan we uit van een holistisch mens- en wereldbeeld.
Naast deze opleiding biedt Kraaybeekerhof Academie een breed en wisselend programma waaronder de ‘BD- imkercursus’, introductie cursus ‘Natuurvoeding’ en coachingsopleiding ‘Natuur in Begeleiding’.
Regelmatig schrijven we blogs over actuele onderwerpen.
Voor meer informatie: www.kraaybeekerhof.nl.

Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25a
3971 PA Driebergen

 

E academie@kraaybeekerhof.nl W www.kraaybeekerhof.nl
T 0343 512925 (dinsdag, donderdag en vrijdag; 10:30 uur-17:30 uur)
Contact: Gastronomie en Zaalverhuur, academie, landgoed Kraaybekerhof.

Ortho Linea; opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde & Darmdiagnostiek

Ortho Linea - opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde & Darmdiagnostiek Hortalijn 5
2728 BD Zoetermeer
Tel. +31 (0)79-3290115+31 (0)79-3290115
Fax. +31 (0)79-3290666
www.ortholinea.nl
info@ortholinea.nl

Opleidingsinstituut voor Orthomoleculaire Geneeskunde Ortho Linea is een  opleidingsinstituut met als basis jarenlange ervaring in de orthomoleculaire geneeskunde en voedingsleer. Dit vakgebied is voor ieder complementair werkend therapeut/arts/diëtist onontbeerlijk om als basis of specialisatie toe te kunnen passen in de praktijk. De ontwikkelingen op orthomoleculair gebied volgen elkaar pijlsnel op. Naast basisopleiding ook vervolgopleiding De vervolgopleiding is er voor mensen die reeds eerder een basisopleiding hebben gevolgd aan een van de volgende opleidingsinstituten: SOE, van Nature, Ortho Institute (mondeling), VIOW. Raadpleeg eerst de website of neem contact op om te zien of u ook hiervoor in aanmerking komt. DoelgroepIn eerste instantie is de opleiding voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt en basale medische basiskennis heeft. Denk aan: natuurgeneeskundigen, artsen, fysiotherapeuten, osteopaten, homeopaten, diëtisten, (electro)acupuncturisten, drogisten, apothekers, medisch specialisten, psychologen, psychotherapeuten, verpleegkundigen, adviseurs zorgverzekeraars, etc.

Kosmeoo Health, beroepsopleiding Voedingsdeskundige (HBO niveau)

Kosmeoo Health Opleidingen voor voeding en gezond leefstijl. Al bijna 15 jaar verzorgen we complete beroepsopleidingen, meerdaagse specialisaties en direct toepasbare nascholingen voor (aanstaande) voedings- en gezondheidsprofessionals.

  • Kosmeoo Health is groot in persoonlijke aandacht, kwaliteit en individuele begeleiding.
  • Alle opleidingen en (na-)scholingen van Kosmeoo Health zijn geaccrediteerd door diverse beroepsverenigingen en Kosmeoo Health is CRKBO geregistreerd.
  • In veel gevallen worden opleidingskosten vergoedt bij re-integratie voor WW-, Ag-, en ZW- gerechtigden door het UWV.
  • Opleidingen en specialisaties; BGN geaccrediteerde opleiding ‘Gewichtsconsulent‘, Beroepsopleiding ‘Voedingsdeskundige‘, Specialisatie ‘Kind en Natuurlijke Voeding‘ en ‘Gezonde Voeding rondom Zwangerschap‘.

Contact:

Neem voor meer informatie gerust contact op met Jessica van Vliet, via informatie@kosmeoo-health.nl of 06-54693542

VoedingOnline voor professionals

VoedingOnline biedt voedingsinformatie aan voor diëtisten, artsen, apothekers en andere aan voeding gerelateerde professionals. Voor de verschillende vitamines zijn e-books ontwikkeld. Om het opnemen van deze kennis over vitamines verder te vergemakkelijken en in te passen in uw dagelijkse praktijk, heeft VoedingOnline ook bijpassende e-learning modules over vitamines gemaakt. Overzicht verschenen e-books en e-learning modules over vitamines.

Ortho Institute: schriftelijke cursus Orthomoleculaire voedingsleer

Tel: 0315-695210315-69521
10 cursusdelen (meer dan 400 pagina’s)
www.ortho.nl
Auteur van de cursus is Dr. Gert Schuitemaker

Van Nature: opleidingen Orthomoleculair therapeut volgens Psycho-Neuro-Immunologie

www.vannature.nl

Van Nature Opleidingen biedt natuurgeneeskundig artsen en therapeuten scholing en bijscholing op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde, fytotherapie en Psycho-Neuro-Immunologie (PNI).

Voedingsschool; voedingsleer voor de (para)medische sector HBO/MBO

www.voedingsschool.nl

Wat kan de Voedingsschool bieden? Binnen de Voedingsschool worden nascholingen en workshops gegeven voor de(para)medische sector op HBO en MBO niveau. De educatie is praktijkgericht waardoor deelnemers de inspiratie krijgen om de kennis in de dagelijkse praktijk toe te passen.
Daarnaast biedt de Voedingsschool workshops aan, op maat ontwikkeld voor bedrijven, gezondheidsinstellingen en opleidingen.
Natuurdietist Caroline Holsbeek is eigenaar van de VoedingsschoolCaroline Holsbeek (diëtist) is in 1988 afgestudeerd aan de Hogeschool Voeding en Diëtetiek in Nijmegen. Na deze studie heeft ze een eigen praktijk gestart en als freelancer gewerkt voor o.a. de Leidse Onderwijs Instelling (LOI), farmaceutische groothandel (Brocacef) en de GGD in Almelo.

Caroline Holsbeek heeft de volgende opleidingen gevolgd:
Voorlichtingskunde in de gezondheidszorg aan de Hogeschool Rotterdam,
Master-opleiding Neuro-Linguistisch-Programmeren (NLP) aan het New York Training Institute in Antwerpen en de opleiding tot orthomoleculair therapeut volgens klinische Psycho-Neuro-Immunologie bij de Stichting van Nature.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen