skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Boeken Patrick HolfordPatrick Holford is momenteel de belangrijkste en meest invloedrijke voedingsdeskundige in Engeland en auteur van vele boeken waaronder de bestseller “The Optimum Nutrition Bible”. Hier zijn meer dan 1 miljoen kopieėn verkocht en het boek is vertaald in vele talen van Chinees tot Arabisch.

In 1977 is hij als student psychologie in contact gekomen met twee voedingsdeskundigen die hem uitlegden dat het bij ziekte gaat om een niet optimale voedingsstatus. Ondernemend zoals Patrick is, maar destijds mét gezondheidsklachten, heeft hij hun voedingsadviezen opgevolgd. Dit gaf zulke goede resultaten voor zijn eigen gezondheid dat hij zich ging verdiepen in de orthomoleculaire voedingswetenschap.

Als eerste onderzocht hij als psycholoog de relatie tussen optimale voeding en schizofrenie. Zo kwam hij in contact met Dr. Abram Hoffer, directeur van een psychiatrisch onderzoekcentrum in Canada. Daarnaast ontmoette hij Dr. Carl Pfeiffer die er van overtuigd was dat met optimale voeding en voedingssupplementen er minder chronisch ziekten zouden voorkomen. Patrick Holford was zeer onder de indruk van deze bevlogen wetenschappers en hun kennis over orthomoleculaire voeding en meldde zich bij hen aan als student.

De wereldberoemde Linus Pauling heeft Patrick geholpen en steunde hem om in 1984 het “Institute for Optimum Nutrition” op te richten, een onafhankelijk non-profit instituut voor voedingsonderzoek. Dit werd in 2003 opgevolgd door het “Institute for Optimum Nutrition for the Brain”. Hier onderzocht men de invloed van voeding en voedingsupplementen op de hersenen.

De boeken van Patrick Holford

Boeken Patrick Holford

 

 

 

Al de boeken van Patrick Holford zijn te koop op zijn website www.patrickholford.com en op bol.com:

De Nederlandse vertaling van twee van de boeken van Patrick Holford zijn te koop op bol.com:

Overzicht
Naam artikel
Boeken Patrick Holford
Beschrijving
Patrick Holford is momenteel de belangrijkste en meest invloedrijke voedingsdeskundige in Engeland en auteur van vele boeken waaronder de bestseller “The Optimum Nutrition Bible”.
Auteur
Naam uitgever
Natuurdiëtisten.nl
Logo uitgever