skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!

De NDN vermeldt hier diverse links die nuttig voor u kunnen zijn. Op het moment van plaatsen van de link is deze getest. Mocht ooit de eigenaar van de link zijn internetadres gewijzigd hebt, dan kan het zijn dat u geen verbinding kunt leggen.  

Vereniging van Natuurvoedingskundigen (VNVK)

www.natuurvoedingskundige.nl Een natuurvoedingskundige is deskundig op het gebied van natuurlijke voeding. Zij of hij begeleidt mensen praktisch en inhoudelijk bij het gebruik van voeding, in het bijzonder van natuurvoeding. De natuurvoedingskundige geeft voedingsadvies, voorlichting en productinformatie aan individuen en groepen. Sommige natuurvoedingskundigen verzorgen bovendien kookcursussen, demonstraties of proeverijen.

Een natuurvoedingskundige heeft een driejarige opleiding gevolgd aan Studiecentrum Kraaybeekerhof in Driebergen. Vakken als voedingsleer, productkunde en (dieet)koken nemen een belangrijke plaats in op deze opleiding. Daarnaast wordt onderwezen in medische vakken, landbouwkunde en vakken die de ontwikkeling van de mens centraal hebben staan. In het derde jaar worden tevens ondernemersvaardigheden geleerd.

Stichting natuurlijk welzijn

De Natuur, uw artsDe Stichting is in 1976 opgericht en stelt zich als doel voorlichting te geven over complementaire/alternatieve gezondheidszorg en de samenwerking tussen de reguliere en de complementaire gezondheidszorg te bevorderen. Zo wordt in het tweemaandelijkse tijdschrift ‘de natuur uw arts’ actuele informatie overzichtelijk op een prettig leesbare wijze gepresenteerd. U kunt een gratis proefexemplaar van het tijdschrift 'de natuur uw arts' aanvragen via www.natuurlijkwelzijn.org

Voorlichtingsinstanties en productschappen:

Naslagwerk Informatie over bijwerkingen en medicijnen

Patiëntverenigingen en aanverwante instellingen 

Informatie over ziekten en klachten

Naslagwerken en informatie over homeopathie.

Homeopathie netwerk.nl stelt zich ten doel informatie te verspreiden aangaande klassieke homeopathie. Haar doel is het centrale online informatiepunt in Nederland te zijn voor Klassieke Homeopathie. Naast gratis artikelen, nieuws, informatie en wetenswaardigheden, biedt Homeopathie netwerk ook een overzicht aan van interessante en relevante boeken over homeopathie en gezondheid, een gratis nieuwsbrief en een forum waarop mensen vragen kunnen stellen en discussie aan kunnen gaan. www.homeopathienetwerk.nl