skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Keer diabetes Type 2 om

Aan de documentaire werkten onder andere minister Edith Schippers, wetenschapper Renger Witkamp, internist Hanno Pijl, cardioloog Leonard Hofstra en smaakprofessor Peter Klosse mee.

Een introductie van de documentaire:

De gehele documentaire is te zien op www.keerdiabetesom.nl

Bij Diabetes Type 2 krijgt men vaak te horen: “U moet er mee leren leven”. Het advies luidt dan minder eten en meer bewegen. Het is slechts een deel van het verhaal en blijkt bovendien niet helemaal waar.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat Diabetes Type 2 in 80 procent van de gevallen omkeerbaar is. Omkeerbaar wil zeggen het bereiken van gezonde bloedglucose-waardes (HbA1c) met minder of zelfs geen medicatie. Dit kan door het structureel aanpassen van leef- en voedingsstijl. Het gaat daarbij niet om minder maar ánders te eten..

London 2006; Internist Lindberg succes bij Diabetes

De NDN redactie was in 2006 aanwezig in Londen om de lezing van Dr. Lindberg met het thema ‘Survival of the fattest’ bij te wonen. Dr Fedon Lindberg is internist en hoofd van 4 klinieken in Noorwegen die gespecialiseerd zijn in Diabetes en Metabool syndroom. Dr. Lindberg behaald al jaren grote successen in zijn klinieken in Noorwegen door een combinatie van maatregelen (waaronder een koolhydraat beperkte dieet).

Hij schreef diverse boeken en een kookboek. Hij waarschuwt voor de bijwerkingen van de huidige reguliere middelen zoals metformin (o.a. flinke vitamine B 12 verlaging en verhoging van homocysteine). Lindberg: “Diabetes kan voorkomen worden wanneer er een pakket aan maatregelen genomen wordt. Minder eten en meer bewegen is niet het antwoord op de diabetes epidemie. Leefstijl veranderingen en de juiste voedingsadviezen zijn dit wel”. Lindberg geeft lifestyle seminars (5000 mensen per jaar), kooklessen om gezond te leren koken, hij heeft 130 lifestyle counselors in Noorwegen en 40 in Zweden opgeleid. Hij heeft inmiddels 12.000 patiënten sinds 1997 gehad in zijn klinieken. Hij heeft aangetoond dat deze aanpak werkt.

Zorgverzekeraars gaan om

Dus goed nieuws dat het roer in Nederland ook om gaat en dat ‘Stichting Voeding Leeft’ hierin het voortouw neemt. Er zijn steeds meer behandelaars waaronder de natuurdietisten die al jaren durven een ander koers te varen met de aanpak van Diabetes. Diverse zorgverzekeraars beseffen ook dat het anders moet en gaan om. En er zijn steeds meer patiënten die kiezen voor een leefstijlverandering en die uitstekende resultaten boeken.

Bronnen:

Keer Diabetes Om

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen