skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Ik gebruik een glutenvrije voeding en dat kost veel geld. Kan ik een vergoeding krijgen?

Je kunt op je belastingaangifte een vast bedrag aftrekken als je op doktersvoorschrift een dieet volgt. Zo nodig kun je je arts om een dieetbevestiging vragen. Een verklaring van een diëtist wordt ook geaccepteerd. Je kunt dus op je aangifte een bedrag aftrekken voor het volgen van een glutenvrij dieet. Volg je een koemelk- en glutenvrij dieet dan is aftrek nog hoger. Ook voor vele andere diëten is aftrek van een vast bedrag mogelijk. Raadpleeg voor meer informatie je belastingadviseur of neem contact op met de Belastingdienst .

Als bij jou coeliakie of de ziekte van Duhring is gediagnosticeerd, kun je een vast bedrag als specifieke zorgkosten in aanmerking nemen als je op medisch voorschrift een dieet volgt. Kijk hiervoor naar de ‘Tabel vaste aftrekbare bedragen voor diëten 2017’. Als medisch voorschrift geldt overigens niet alleen een doktersvoorschrift, maar ook een voorschrift van iemand die bevoegd is tot het voeren van de titel ‘diëtist’. Dat betekent dat zo iemand is ingeschreven in het zg. kwaliteitsregister voor paramedici. Je kunt hier de dieetbevestiging 2017 van de belastingdienst downloaden. Met een glutenvrij dieet mag je voor 2017 € 900,- aftrekken, in combinatie met lactosevrij is dat €1050,-.

 

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen