skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!

Natuurdiëtisten, natuurartsen en natuurvoedingstherapeuten werken vanuit verschillende complementaire visies op voeding, waaronder:

Met onze specifieke wetenschappelijke kennis, kennis van eeuwenlang traditioneel gebruik en een ruime praktijkervaring van de natuurlijke voedingstoffen uit voedingsmiddelen, adviseren wij u hoe u zelf de balans kunt herstellen. Daarnaast kunt u op onze site heel veel kennis opdoen door het lezen van de meer dan 1000 nieuwsartikelen.

(c) Elenathewise | Dreamstime.com

Er wordt gebruik gemaakt van de geneeskracht van onbewerkte, biologisch (-dynamische) voedingsmiddelen zonder kunstmatige toevoegingen. Deze voedingsmiddelen zijn rijk aan vitamines, mineralen, sporenelementen, natuurlijke antioxidanten, bioflavonoïden, essentiële vetzuren en met nog veel meer recent ontdekte nutriënten die zich van nature in voeding bevinden.

Uw persoonlijk advies wordt o.a. afgestemd op uw constitutie (stofwisselingstype), leefomstandigheden, spijsverterings-, celstofwisselings- en ontgiftingscapaciteit.

laboratorium

(c) Angellodeco | Dreamstime.com

Voeding- & Laboratorium zelftesten

Om een indruk te krijgen van uw gezondheid kunt u zelf ook gebruik maken van diverse doe-het zelf-laboratoriumtesten.  Deze laboratoriumtesten (Medivere) kunt u zelf thuis doen en dan per post naar het laboratorium opsturen. Medivere levert laboratorium zelftest-diagnostische diensten waarbij de conventionele geneeskunde als ook aanvullende (complementaire) medische diagnostica en therapieën optimaal worden gecombineerd.

Medivere is een onderdeel van Laboratorium Ganzimmun Mainz (D). Met meer dan 200 medewerkers, artsen, wetenschappers en medische assistenten, heeft dit laboratorium een vooraanstaande positie in de wereld van de complementaire diagnostiek.

In Nederland zijn diverse testen, compleet met Nederlandse beschrijvingen leverbaar:

U kunt als lezer van onze site deze testen zelf bestellen via aangegeven links. De uitslagen kunnen besproken worden met een (natuur)diëtist of natuurarts of Natuurvoedingstherapeut. U kunt ook kort overleggen in het Mediverespreekuur.

Literatuur en links:

Natuurdiëtisten en natuurvoedings­kundigen geven voedings­adviezen bij diverse klachten waaronder maag-darmklachten, vermoeidheid, suikerspiegel­problemen en kanker met de nieuwste complementaire voedingsinzichten. Met behulp van aanvullend ontlasting- en nutriëntenonderzoek verbeteren we uw voedingsconditie. Wij bieden u de mogelijkheid om gezond te zijn vanuit uw eigen natuur.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen