skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Bij welke klachten biedt een voedingsadvies uitkomst?

Voedingsadviezen zijn mogelijk bij een scala van klachten. Elke cel in uw lichaam wordt immers gevoed door een aanvoer van de juiste natuurlijke voedingstoffen. Deze voedingsstoffen komen pas op de plaats van bestemming door onder andere een goed werkende spijsvertering, een optimale opname door een gezond darmslijmvlies, een juiste verwerking en verdeling door de lever en een gezonde celstofwisseling.

Lichaamscellen blijven gezond door een goede afvoer van afvalstoffen ontstaan als bijproducten bij de celstofwisseling en binnengekomen via medicijnen, kunstmatige toevoegingen in voedsel en milieuvervuiling. De ontgiftingsorganen lever, nieren, huid en longen helpen deze afvalstoffen uit het lichaam verwijderen. Met het geven van specifieke voedingsadviezen oefenen we invloed uit op de celstofwisseling en de ontgiftingsorganen.

VoorlichtingElk orgaan vraagt om de juiste voedingsaandacht om optimaal te kunnen functioneren. De juiste voeding zorgt voor een beter functioneren van uw energie- en hormoonhuishouding, spijsvertering, stofwisseling, huid, bloedglucoseregulatie, hart- en bloedvaten, weerstand, zenuwstelsel en geestelijke en emotionele balans.

Wat kunnen we u bieden?

Wij kunnen u van dienst zijn met:

 • Inventarisatie van uw klachten in relatie met uw voedingspatroon.
 • Samenstellen van een gezond dagmenu.
 • Voorlichting over natuurvoeding (biologisch –dynamische voeding).
 • Advies over voedingsaanpassingen.
 • Advies over voedingssuppletie (aanvulling van bepaalde vetzuren, aminozuren, vitaminen en mineralen).
 • Advies over medicinale kruiden in de keuken en kruidensuppletie.
 • Inzichtelijke gesprekken over de relatie tussen emoties en voedselkeuzes.
 • Advies over versterkende voedingsrecepten.
 • Advies over vasten.
 • Advies over de thermische verwarmende en/of verkoelende effecten van voeding.
 • Advies over voeding en ontgifting (detoxificatie kuren).
 • Advies over herstellen of optimalisering van de individuele biochemie.
 • Advies bij: sport, zwangerschap, ouderdom, leeftijdfases (baby, peuter, kleuter, puber).
 • Advies bij overgangsklachten, voedselallergie of –intoleranties, specifieke ziekten zoals gewrichtsklachten, suikerspiegelproblemen, MS, chronisch vermoeidheid syndroom en kanker.

Wat kunt u verwachten van een consult?

De meeste natuurdiëtisten en natuurvoedingstherapeuten werken met een klachtenregistratielijst en een voedingsanamnese. Op de klachtenregistratielijst kunt u zo uitgebreid mogelijk uw klacht(en) omschrijven. Tevens wordt er gevraagd naar uw ziektegeschiedenis, familiare klachten, medicatie gebruik (regulier en alternatief), uw eventuele bloeduitslagen, mogelijk aanwezige (voedings)intoleranties, e.d. De voedingsanamnese die wordt afgelegd bestaat uit vragen naar uw voedingsdagmenu, voedingsgewoonten in het algemeen, eventuele reacties op voeding, vochtgebruik, voedingsbereidingsmethoden, voedingsbudget, e.d.
Voor dieet-  en voedingsadviezen ter voorkoming van gezondheidsproblemen of ter verbetering van uw algehele conditie is per 1 augustus 2011 geen verwijsbrief van de huisarts of specialist meer nodig. De Directe Toegankelijkheid Dietetiek (DAT) is nu een feit. 

Hoe kiest u een therapeut die bij u past?

VoorlichtingU heeft bij ons de keuze uit diverse soorten natuurdiëtisten , natuurartsen en natuurvoedingstherapeuten met een verschillende benadering van voeding. Sommige van ons hebben een nog breder palet en kunnen kiezen uit diverse complementaire voedingssystemen. Samen met u wordt er dan bekeken welke het beste past bij uw constitutie, uw klacht(en) en uw voorkeuren voor een bepaalde visie.

Meer informatie en achtergronden over de verschillende visies en specialismen kunt u vinden onder visies op gezondheid.

Literatuur en links:

Een natuurdiėtist heeft een scala van diensten in zijn of haar pakket.

De diensten kunnen variėren van voedingsaanpassingen tot inzichtelijke gesprekken over de relatie tussen emoties en voedselkeuzes, en van detoxificatiekuren tot voedseladviezen bij bepaalde specifieke situaties, zoals ziektes en voedselintoleranties.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen