skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Omdat veel natuurdietisten en natuurvoedingskundigen genoemd op deze site(waarvan sommige tevens natuurgeneeskundige zijn), gebruik maken van de basisprincipes van de natuurgeneeskunde geven we u een overzicht van haar geschiedenis.

Voedingsadavies met een natuurgeneeskundige basisfilosofie

Bij een aanhoudende kwaal of ziekte stapt u meestal naar de huisarts. Hij/zij onderzoekt u en misschien krijgt u leefstijladviezen mee naar huis. Vaak verlaat u de spreekkamer met een recept voor de apotheek of met een doorverwijzing naar een medische specialist. De keuze voor een natuurgeneeskundige behandeling is noch voor uzelf noch voor de huisarts een direct voor de hand liggend alternatief. Er is veel onbekendheid rondom het begrip natuurgeneeskunde. Het zou kwakzalverij zijn, onwetenschappelijk, onzinnig, belachelijk en iets voor ‘geitenwollen sokken’.

Om een beeld te krijgen van wat natuurgeneeskunde is, hoe het zich in het westen heeft ontwikkeld en wat de achterliggende filosofieën zijn, volgt hier een reis door de geschiedenis van de natuurgeneeskunde. Het verhaal van de natuurgeneeskunde begint in de prehistorie en loopt door tot in onze tijd. Deze reis laat zien hoe rijk de geschiedenis van de natuurgeneeskunde is: een bron van ervaringen, inzichten, wetenschappen, onderzoeken, filosofieën en ziekteconcepten uit alle mogelijke (hoogstaande) culturen en windstreken.

 

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen