skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

(Natuur)winkels

 

 

Wilt u ook adverteren op een van deze pagina’s?
Neem dan contact met ons op via info@natuurdietisten.nl.

 

Fermentatieworkshop bij Peter van Berckel

(Natuur)winkelsTsukémono is de Japanse verzamelnaam voor gefermenteerde groenten, wat wij in het westen pickles noemen.(Natuur)winkels
In Japan worden tsukémono-pickles bij iedere maaltijd als bijgerecht gegeten. In mijn boek Tsukémono leer ik je om op een eenvoudige en snelle manier knapperige en gezonde groentegerechten te maken met behulp van de zgn. pickle-pers techniek.

Je kunt kiezen uit meer dan vijftig – veelal vegan – traditionele Japanse recepten en pickles uit de westerse keuken. Als toegift geef ik in het boek handzame informatie over vitale voeding als boost voor je dagelijks leven.

(Natuur)winkels

 

Voor het kopen van goede Pickle persen, keuken gereedschappen en mijn fermentatie workshops, zie mijn site Peter van Berckel.

 

Estafette de biologische eetwinkel

Estafette de biologische eetwinkel is een groeiende keten van biologische winkels. Inmiddels zijn er 18 Estafette-winkels in Nederland, van Alkmaar tot Maastricht en van Zutphen tot Delft. Daarnaast hebben we de Estafette Bezorgdienst, die uw online bestelde biologische boodschappen bij u thuis bezorgt.

Bij Estafette de biologische eetwinkel vindt u een uitgebreid assortiment dagelijkse boodschappen, met de prettige zekerheid dat alle producten afkomstig zijn uit de biologische en biologisch-dynamische landbouw: van koffie en thee tot rijst en pasta, van broodbeleg en vruchtensap tot noten en zuidvruchten en van zuivel tot brood. Maar ook voor verse groenten en fruit van het seizoen, ambachtelijke boerenkazen, natuurlijk vlees en mooie wijnen bent u bij ons aan het goede adres.

Een Beebox vol verse producten, direct van de boer, wekelijks bij jou thuisbezorgd

Wij helpen u graag met de lekkerste, beste, gezondste biologische producten en recepten. Dat scheelt u een hoop tijd met boodschappen doen en recepten uitzoeken. Het proces van Beebox is heel eenvoudig: we maken seizoensrecepten, we kopen de producten direct bij de boer in, we vullen de boxen en leveren het wekelijks bij u thuis af.

De Groene Weg slagers

(Natuur)winkelsDe Groene Weg slagers zijn nog een beetje van de ambachtelijke stempel. Niet voor niets kiezen zij er bewust voor om alleen maar te werken met vlees dat geproduceerd is volgens biologische tradities. Omdat het vlees tot stand gekomen is in een gezond evenwicht tussen mens, natuur en dier. Maar vooral omdat biologisch vlees nog echt authentiek lekker smaakt. Veel van de vleeswaren maken de slagers daarom zelf. Uiteraard zonder chemische toevoegingen.

Groene Weg slagerij Wim Meeusen
Heereweg 5
1871 EB Schoorl
072-5094582
schoorl@degroeneweg.nl

Ekoplaza, de biologische supermarkt

(Natuur)winkelsBewust lekker eten is een betaalbare keuze geworden dankzij EkoPlaza, de biologische supermarkt. Proef de pure smaak van voeding die op een natuurlijke manier is geproduceerd.

Geniet van de wetenschap dat u uw lichaam voedt met de beste producten, zonder daarmee het milieu onnodig te belasten. En, door de transparante samenwerking met boeren en telers, kan EkoPlaza haar prijzen als biologische supermarkt betaalbaar houden.

EkoPlaza Alkmaar
Hofplein 3
1811 LE Alkmaar
Uw gastheren:
Jan Derk de Boer, Evert van Kessel en Arjan Nijdam
T 072 – 5111963
alkmaar@ekoplaza.nl

Overzicht
Naam artikel
(Natuur)winkels
Beschrijving
Tsukémono is de Japanse verzamelnaam voor gefermenteerde groenten, wat wij in het westen pickles noemen. In Japan worden tsukémono-pickles bij iedere maaltijd als bijgerecht gegeten.
Auteur
Naam uitgever
Natuur Diëtisten Nederland
Logo uitgever

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen