skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Kunt u huilbaby’s extra magnesium geven?

Ik heb gelezen dat je huilbaby’s extra magnesium kan geven. Klopt dat?

Als het huilen veroorzaakt wordt door o.a onrust, buikkrampen, overprikkeling is extra magnesium in vloeibare vorm door de flesvoeding een goede optie.

Zuigelingen hebben per dag 60 tot 120 magnesium per dag nodig. Meestal krijgen zowel volwassenen als baby’s en kinderen in Nederland naar verhouding twee keer zoveel calcium dan magnesium binnen. De verhouding mag wel wat bijgetrokken worden in 1:1 en soms in 2: 1 magnesium/calcium.
In iedere flesvoeding een halve theelepel van bijvoorbeeld vloeibare magnesium doen tot maximaal 200 mg per dag is het proberen waard om te zien of uw baby’ gaat slapen als een roos.

Magnesium is een onmisbaar mineraal dat zorgt voor het goed functioneren van het zenuwstelsel, het is weerstand verhogend, bloedglucose regulerend, ontspannend en ontkrampend. Kortom; net zo belangrijk als calcium, maar dan wel in de juiste verhouding. Magnesium als celzout (magnesium phosphoricum) is ook nog een oplossing. 1 tot 2 tabletjes per dag opgelost in wat warm water. (zit wel lactose in; dus niet bij melkallergie).

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen