skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Twijfels over veiligheid vaccins

In juninummer (2018) van het ORTHOmagazine staat een artikel over vaccinaties. De titel van het artikel: ‘Twijfels over veiligheid vaccins‘. Hieronder geven wij een korte samenvatting van het artikel.

Speelt blootstelling aan aluminium een rol bij het ontstaan van autisme?

De meest ervaren onderzoeker op het gebied van aluminium, bioloog dr. Chris Exley van de Britse Keele University, twijfelt niet langer. Zijn nieuwste studie geeft de sterkste aanwijzing tot nu toe dat aluminium betrokken is bij stoornissen uit het autisme spectrum. Met Exley zijn er meer wetenschappers die niet meer twijfelen.

Maar op de website van het RIVM is te lezen dat de hoeveelheden aluminiumzouten in vaccins ‘zeer klein’ zijn, ‘niet schadelijk voor de gezondheid’ en ook weer door het lichaam worden ‘uitgescheiden’.

Ook zou volgens het RIVM de toename van autisme-spectrumstoornissen niet zijn terug te voeren ‘op vervroeging van het vaccinatieschema, of op toename van het aantal vaccins of op de samenstelling van de vaccins of op de gebruikte hulpstoffen’.

Maar is de situatie wel zo eenduidig als het RIVM suggereert?

Nee, zo is te lezen in ORTHOmagazine. Vooral de laatste jaren zijn verschillende wetenschappelijk studies verschenen die de veiligheid van deze aluminiumverbindingen ter discussie stellen. Vooraanstaande onderzoekers uit Engeland, Canada en Frankrijk maken zich serieus zorgen. Ze hebben zelfs alarmbrieven gestuurd naar de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten.

Lees hier het hele artikel Autisme en Aluminium [upload 25 augustus 2018]

Commentaar Natuurdietisten Nederland

De discussies die wereldwijd volop losbarsten over vaccinaties zijn voor mensen die voor een beslissing staan om wel of niet te vaccineren een zeer lastige,  verantwoordelijke en gecompliceerde afweging.  Op de televisie gaat het er fel en vaak ongenuanceerd aan toe. Een andere mening over vaccinatie hebben of een twijfel hardop uitspreken wordt iemand niet in dank afgenomen. Vrije meningsuiting is met dit onderwerp vaak niet mogelijk, want dan valt iedereen plotseling over je heen.

De reden dat wij dit bericht plaatsen is omdat vooraanstaande onderzoekers uit Engeland, Canada en Frankrijk zich serieus zorgen en dat wij daar kennis van willen nemen. Natuurdietisten en natuurartsen maken zich ook zorgen omdat wij vaker o.a. voedselallergie en voedselintolleranties waarnemen na vaccinaties. Dit betreft niet een tijdelijke reactie maar houdt lang aan en gaan vaak gepaard met andere aanhoudende vage klachten. Wetenschappelijk mogen we dit niet duiden als directe oorzaak van een vaccinatie, want dat is voorbehouden aan wetenschappers. Maar mogelijk kunnen we voor de toekomst ook vanuit de praktijk (zowel door ouders als door behandelaars) de klachten registeren en aan een instantie doorgeven om met een ‘open mind’ te kunnen bekijken of er een verband is.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen