skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Agenda Medivere ‘Organische Zuren’ cursus

Medivere ‘Organische Zuren’ cursusdata 2020 het hele jaar door.

Spijsverteringsstoornissen als gevolg van maagzuur tekort, een gebrek aan pancreas en darmenzymen, biliaire insufficiëntie, dunne darmaandoeningen als mede een onevenwichtige voeding leiden meestal tot een onvolledige afbraak van vetten, koolhydraten en eiwitten in de darm. De daaruit voortvloeiende wijziging in de pH-waarde bevordert de groei en verspreiding van pathogene micro-organismen in het bovenste deel van de dunne darm. Deze kiemen transformeren op hun beurt het overschot aan metabolieten in giftige afbraakproducten, de organische zuren, die worden uitgescheiden door de nieren.

Organix-dysbiose urinetest De Organix ® dysbiose test omvat een analyse van de volgende organische zuren: benzoëzuur; hippuurzuur; p-hydroxybenzoëzuur; phenylazijnzuur; p-hydroxyphenyl azijnzuur; Indican; dihydroxyphenyl propionzuur; d-arabinitol; citroenmalaat; wijnsteenzuur
Enkele in de urine gedetecteerde bijproducten van de stofwisseling zijn markers voor een intestinale besmetting met bepaalde ziektekiemen.

Wat wordt behandeld in de Medivere ‘Organische Zuren’ cursus?Agenda Medivere ‘Organische Zuren’ cursus

– Interpretatie van de organische zuren test
– De relatie met de Medivere darmmicrobioom plus test uitkomsten
– Het optreden van risico’s door het ontbreken van beschermende bacteriën en/of aanwezigheid van potentieel pathogene bacteriën.
– Bij een verstoord evenwicht en verminderde diversiteit kunnen de bacteriële lipopolysacchariden (LPS) in de bloedsomloop overgaan en tot ziekelijke aandoeningen leiden.
– Bij een aanzienlijk verhoogde Eschericha spp., Klebsiella spp. en Pseudomonas spp. in de darm een SIBOS mogelijk. De diagnose wordt ondersteund, wanneer bovendien obligaat anaeroob groeiende bacteriën zoals Bacteroides spp. en Desulfovibrio piger (sulfaatreducerende bacterie) als ook verschillende species waaronder Clostridium en methaanvormende bacteriesoorten sterk vermeerderd zijn en tevens de darmmicrobioomdiversiteit sterk verminderd is.
– Biliaire insufficiëntie
– Dieetinterventies.

Agenda Medivere ‘Organische Zuren’ cursusKosten en aanmelden voor deze dag

Deze dag, alleen toegankelijk voor beroepsbeoefenaars, wordt begeleid door Marijke de Waal Malefijt. Marijke voert al langere tijd het Medivere spreekuur. Een spreekuur waar (natuur)artsen, (natuur)diëtisten of therapeuten een uitslag met haar kunnen bespreken. De training draagt ertoe bij dat het mogelijk is om jezelf als ‘Medivere Consulent’ op de adressenlijst van de Natuurdiëtisten te profileren.

Dag en aanvangstijd: vrijdag  3 juli van 10.00 uur- 16.00 uur
De training vindt plaats in Restaurant ‘Locatie 78’
Burgemeester van der Weijerstraat 87, 3981 EK Bunnik
De deelnamekosten voor deze dag bedragen € 151,25 (incl BTW).
Een syllabus, koffie, thee, water en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

PS er is slechts plaats voor 20 deelnemers, Vol = Vol.

Deze cursus wordt regelmatig herhaald in 2020. Omdat de cursus snel vol geboekt is kun je bij een volboeking je alvast melden via info@medivere.nl voor de volgende cursusdata in 2020.

Zolang de Coronamaatregelen van kracht zijn worden alle lessen/cursussen digitaal(ZOOM) gegeven.

Meld je hier.

Organix-dysbiose urinetest

Organix-dysbiose urinetestVerkoopprijs (incl. BTW): € 100,75
Koop deze test hier
Laboratoriumanalyse van de organische zuren benzoëzuur, hippuurzuur, p-hydroxybenzoëzuur, fenylazijnzuur, p-hydroxyfenylazijnzuur, indican, dihydroxy-fenylpropinzuur, d-arabinitol, citramalic- en wijnsteenzuur.

Spijsverteringsstoornissen als gevolg van een gebrek aan enzymen, co-enzymen, micronutriënten (vooral vitamines), maar ook dunne darm aandoeningen als mede een onevenwichtige voeding leiden meestal tot een onvolledige afbraak van koolhydraten en eiwitten in de darm. De daaruit voortvloeiende wijziging in de pH-waarde bevordert de groei en verspreiding van pathogene micro-organismen in het bovenste deel van de dunne darm. Deze kiemen transformeren op hun beurt het overschot aan metabolieten in giftige afbraakproducten, de organische zuren, die worden uitgescheiden door de nieren.

De Organix ® dysbiose test omvat een analyse van de volgende organische zuren: benzoëzuur; hippuurzuur; p-hydroxybenzoëzuur; phenylazijnzuur; p-hydroxyphenyl azijnzuur; Indican; dihydroxyphenyl propionzuur; d-arabinitol; citroenmalaat; wijnsteenzuur
Enkele in de urine gedetecteerde bijproducten van de stofwisseling zijn markers voor een intestinale besmetting met een bepaalde ziektekiem.

Indicaties:

– maag-darm ziektes, SIBO, SIFO
– depressies
– angststoornissen
– concentratiestoornissen
– slaapstoornissen

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen