skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Overzicht Medivere-zelftesten

Medivere levert medische informatie en laboratorium diagnostische diensten waarbij de conventionele geneeskunde als ook aanvullende (complementaire) medische diagnostica en therapieën optimaal worden gecombineerd. Medivere is een onderdeel van Ganzimmun Mainz (D).

Ganzimmun Diagnostics AG, voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en is geaccrediteerd door de Duitse accreditatie-instantie DAkks. Dit garandeert een constant gekwalificeerde en innovatieve analyse en een service van de hoogst mogelijke kwaliteit. Met ca 300 medewerkers, 11 artsen, 34 wetenschappers en medische assistenten, heeft dit laboratorium een vooraanstaande positie in de wereld van de complementaire diagnostiek. Dagelijks komen bij Ganzimmun meer dan 4200 monsters binnen die vanuit heel Europa worden toegestuurd. Ganzimmun heeft op dit moment meer dan 33.000 klanten!

De zelftesten van Medivere zijn direct beschikbaar voor de patiënt/consument.

Welke test bij welke indicaties?

Indicaties:

– Maag-darm ziektes (waaronder intestinale fructose-intolerantie),
– SIBO/SIFO
– Zwakke vertering
– Biliaire insufficiëntie (zwakke galstroom, problemen met vetvertering)

Doe dan een urinetest van de dunne darm; Organix-dysbiose test

Overzicht Medivere-zelftesten

Onderzoek dunne darm

Organix-dysbiose urinetest

 

Organix-dysbiose urinetestVerkoopprijs (incl. BTW): € 100,75
Koop deze test hier
Laboratoriumanalyse van de organische zuren benzoëzuur, hippuurzuur, p-hydroxybenzoëzuur, fenylazijnzuur, p-hydroxyfenylazijnzuur, indican, dihydroxy-fenylpropinzuur, d-arabinitol, citramalic- en wijnsteenzuur.

Spijsverteringsstoornissen als gevolg van een gebrek aan enzymen, co-enzymen, micronutriënten (vooral vitamines), maar ook dunne darm aandoeningen als mede een onevenwichtige voeding leiden meestal tot een onvolledige afbraak van koolhydraten en eiwitten in de darm. De daaruit voortvloeiende wijziging in de pH-waarde bevordert de groei en verspreiding van pathogene micro-organismen in het bovenste deel van de dunne darm. Deze kiemen transformeren op hun beurt het overschot aan metabolieten in giftige afbraakproducten, de organische zuren, die worden uitgescheiden door de nieren.

Lees de volgende artikelen op onze site:
Een opgezette buik door diverse gassen
Vage buikklachten door zwakke vertering
Enzymtherapie: kiezen van de juiste enzymen

Brochure met voedingsadviezen aanvragen:
Overzicht Medivere-zelftesten1. Voedingsadviezen bij verteringsstoornissen.
2. Van zwaar op de maag tot de buik vol.
3. Letten op voedselcombinaties (€4,95): aanvragen via info@natuurdietisten.nl

 

 

 

 

Indicaties:

– voor algemene preventie
– ter controle van het verloop bij gastro-intestinale aandoeningen
– bij stoornissen van het immuunsysteem (allergieën, gevoeligheid voor infecties etc.)
– ter controle na een antibioticakuur
– ter beoordeling van voedingsgewoonten
– ter verduidelijking van een dysbiose in de darm

Doe dan een ontlastingstest van de dikke darm; Gezondheidscheck Darm Plus

Overzicht Medivere-zelftestenOnderzoeken dikke darm

Gezondheidscheck Darm Plus

 

Gezondheidscheck Darm PlusVerkoopprijs (incl. BTW): € 216,25
Koop deze test hier

Gezondheidscheck darm ontlastingtest PLUS (plus ontstekingsparameters EPX, bèta-Defensie en lactoferine)

Uitgebreide bepalingen van de microbiologische analyse van de aerobe en anaerobe hoofdkiemen (darmflora), schimmels en gisten (Candida albicans en Candida spp.) en ook de kwantitatieve bepaling van de gistingsresiduen. Bovendien worden bepaald: α-1-antitripsine, calprotectine, galzuren, pancreas-elastase, secretoir IgA, ontstekingsparameters EPX, bèta-Defensie en lactoferine.

De Gezondheidscheck Darm Plus test bevat naast de bepaling van de florastatus:
– de beoordeling van de spijsverteringscapaciteit
– de bepaling van de conditie en functie van het darmslijmvlies
– de beoordeling van het darmgeassocieerde immuunsysteem en ontstekingsmarkers EPX, bèta-Defensie en lactoferine

Indicaties:

– Overgewicht
– Abdominale klachten
– Klachten na antibiotica
– Diarree resp. Obstipatie
– Onderzoek van de darm-dysbiose
– Risicobeoordeling van bacterie geassocieerde aandoeningen
– Algemene gezondheidspreventie

Doe dan een ontlastingstest van de dikke darm; Darm Microbioom test

Darm Microbioom ontlastingtest

Darm Microbioom ontlastingtestVerkoopprijs (incl. BTW): € 135,95
Koop deze test hier
Uitgebreide microbiologische bepaling van de samenstelling van de menselijke darmflora ter beoordeling van de invloed van de darmbacteriën op het ontstaansrisico van microbioom-geassocieerde aandoeningen.

Zie een voorbeeld van een Duitse testuitslag van deze test. Uw uitslag wordt in het Nederlands vertaald.

Het intestinaal microbioom, het geheel van alle in de darm gekoloniseerde micro-organismen, is voor de gezondheidstoestand van de mens van essentieel belang.

Verstoringen van het microbioom (dysbiose), een verminderde diversiteit of overgroei kunnen ook als risicofactoren voor tal van ziekten in aanmerking komen. Deze omvatten verstoorde peristaltiek (diarree resp. obstipatie), prikkelbare darm syndroom, metabole aandoeningen zoals Diabetes Mellitus, cardiovasculaire ziektes, adipositas of vetstofwisselingsstoornissen, auto-immuunziektes zoals allergieën of psoriasis, chronische ontstekingen van de darm (Colitis Ulcerosa resp. Morbus Crohn), kwaadaardige ziektes of zelfs neurologisch-psychiatrische aandoeningen. De basis voor deze waargenomen processen kan van verschillende aard zijn. Dit kunnen wisselwerkingen tussen receptoren van de epitheel- en immuuncellen van het darmslijmvlies en de producten van het bacterieel metabolisme zoals kortketenige vetzuren of lipolysacchariden zijn.

Bovendien vormt het merendeel van de bacteriële genen in de menselijke darm een zogenaamd kernmicrobioom. Dit kernmicrobioom kan per dominerende bacteriesoort in drie enterotypes onderverdeeld worden.

De tot nu toe geldende standaard van de microbiologische ontlastingsdiagnostiek omvat echter slechts een paar anaërobe bacteriën. Deze bacteriëngroep is echter goed voor meer dan 99% van de soorten ontlastingsflora.

Een nieuwe analysemethode die is gebaseerd op de Next-Generation-Sequencing (verzamelnaam van technieken die snel en relatief goedkoop de volledige volgorde van de menselijke DNA-code kunnen bepalen).

Indicaties:

– Overgewicht
– Maag-darm klachten, PDS
– Klachten na antibiotica
– Diarree resp. Obstipatie
– Risicobeoordeling van bacterie geassocieerde aandoeningen
– Risico op Parkinson, Alzheimer
– Risico op auto-immuunziekten
– Risico op Diabetes
– Risico op NASH
– Algemene gezondheidspreventie

Doe dan de ontlastingstest; Darm Microbioom Plus

Darm Microbioom Plus ontlastingtest

Overzicht Medivere-zelftestenVerkoopprijs (incl. BTW): € 289,95
Koop deze test hier

De microbioom plus ontlastingstest omvat de microbiologische analyse van aërobe en anaerobe sleutelbacteriën, alsook van schimmels en gisten (Candida albicans en Candida spp.), spijsverteringsresiduen en α-1-antitrypsine, calprotectine, galzuren, pancreas-elastase, secretorisch IgA en zonuline in de ontlasting. Verder wordt het menselijke intestinale microbioom bepaald door middel van sequentiebepaling van het genoom van de darmflora.

Het intestinale microbioom, het totaal van alle micro-organismen, die de darm koloniseren, is van vitaal belang voor uw  gezondheid. Een dysbiose van het darmmicrobioom wordt (talrijke studies bewijzen)- geassocieerd met verschillende ziekten: metabool syndroom, diabetes, inflammatoire darmziekten zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, prikkelbare darmsyndroom, darmkanker, calciumoxalaat-nierstenen, cardiovasculaire ziektes, reumatoïde artritis, neurologische aandoeningen.

De analyse van het intestinale microbioom wordt uitgevoerd door middel van DNA-sequentie (next-generation sequentie). Deze methode bracht een revolutie teweeg in de diagnostiek, omdat het de detectie van bijna alle tot dan bekende bacteriën mogelijk maakte. Door DNA-sequentie kunnen de effecten van afzonderlijke zeer complexe microbiota op de kolonisatieresistentie, spijsverteringsprocessen, opname van voedingsstoffen en vitaminen evenals op de immuniteit nauwkeuriger worden beoordeeld. In deze moleculair-biologische testmethode worden ook anaerobe bacteriën op het hoogste technische niveau gedetecteerd, die niet kunnen worden aangetoond via een bacteriecultuur (op kweek zetten).

Bovendien omvat deze test het Darmmicrobioom plus de parameters van de Gezondheidscheck Darm plus de Zonuline in de ontlasting. De Gezondheidscheck Darm omvat naast het onderzoek van de florastatus de beoordeling het spijsverteringvermogen en -capaciteit én de toestand en de functie van de intestinale mucosa en het darm-geassocieerde immuunsysteem.

Lees de volgende artikelen op onze site:
Je eigen darmbacteriën in balans houden
Natuurlijke darmmicrobioom versterking
Voeding en darmmicrobioomdiversiteit
Prebiotica maakt darmmicrobioom sterker
Specifieke probiotica verbetert stemmingen
Darmmicrobioom invloed op hersenen
Etherische oliën positief effect op het darmmicrobioom
Rauwpower kefir genot voor het darmmicrobioom

Brochure met voedingsadviezen aanvragen:

Overzicht Medivere-zelftesten

  1. De juiste kooktechnieken voor een gezond darmmicrobioom

 

 

 

 

 

Overzicht Medivere-zelftestenWilt u nog meer informatie over de ontlastingstesten en wat u er zelf aan kunt doen om de balans met voeding te herstellen lees dan het boek ‘Ik heb er mijn buik van vol’ (uitgeverij Schors)van Marijke de Waal Malefijt.

 

 

 

 

Overzicht Medivere-zelftesten

 

Medivere zelftesten zijn tevens beschreven in diverse artikelen in ons archief onder de catogorie Zelftesten & Onderzoeken’.

Voedingsplan in 8 stappen voor meer energie en vitaliteit

De natuurdiëtisten Marijke de Waal Malefijt en Tanja Visser hebben het boek ‘Het energieherstelplan’ (inmiddels 8e druk) geschreven. Zij laten hierin zien hoe door onbalans in drie energiesystemen (lever, spijsvertering en bijnieren), gezondheidsproblemen ontstaan. Ze beschrijven hoe u die herkent en vervolgens wat u er zelf met voeding iets aan kunt doen om de balans te herstellen.

Energieherstelplan

Overzicht Medivere-zelftestenHet eerste deel van het Energieherstelplan boek is een theoretisch uitleg over het 8 stappenplan voor herstel van de leverenergie, de verteringsenergie en de reserve-energie (bijnieren).

Lees nog meer meer over de bijnieruitputting in het boek ‘de uitputting voorbij‘ (Uitgeverij Schors 2013) van Marijke de Waal Malefijt (de opvolger van Energieherstelplan met accent op de reserve energie). de uitputting voorbij

Het tweede deel van het ‘Energieherstelplan’ boek bevat voorbeelden van vitaliserende kookrecepten ter ondersteuning van deze 8 stappen. Hierbij wordt ook gelet op persoonlijke aanleg (drie constitutie-kenmerken).

Drie constitutie stofwisselingstypen

Er zijn drie verschilende consitutietypen te onderscheiden: lucht-ether (vata), vuur (pitta) en aarde-water (kapha). Het ene constitutietype blijkt sneller vermoeidheidsklachten te krijgen (o.a door verschillen in verteringskracht en andere leverontgifting capaciteit) dan de andere. Wilt u nog uitgebreider lezen over de drie stofwisselingstypen; zie dan het boek van Marijke de Waal Malefijt & Tessa GottschalHet went zo’n element‘.

U kunt ook naar de constitutie test

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen