skip to Main Content
Groot kenniscentrum met meer dan 1000 artikelen over gezondheid!

Kooklessen & Kookworkshops

Fermentatieworkshop bij Peter van Berckel

Tsukémono is de Japanse verzamelnaam voor gefermenteerde groenten, wat wij in het westen pickles noemen.
In Japan worden tsukémono-pickles bij iedere maaltijd als bijgerecht gegeten. In mijn boek Tsukémono leer ik je om op een eenvoudige en snelle manier knapperige en gezonde groentegerechten te maken met behulp van de zgn. pickle-pers techniek.

Je kunt kiezen uit meer dan vijftig – veelal vegan – traditionele Japanse recepten en pickles uit de westerse keuken. Als toegift geef ik in het boek handzame informatie over vitale voeding als boost voor je dagelijks leven.

 

Voor het kopen van goede Pickle persen, keuken gereedschappen en mijn fermentatie workshops, zie mijn site Peter van Berckel.

specerijen

Koken met Gezonde Kruiden en Specerijen

– Als je alles wil weten over de gezonde en helende eigenschappen van kruiden en specerijen
– Als je meer kruiden en specerijen in je keuken wil gaan gebruiken
– Als je inspiratie nodig hebt
– Of gewoon wil leren

Dan is deze workshop misschien iets voor jou. Deze workshop wordt gegeven door Barbara Ganseman. Ze is voedingsspecialist, orthomoleculaire therapeut, expert op het gebied van gewichtsverlies en slaap / energie en heeft haar praktijk in Amsterdam. Ze deelt graag haar liefde voor de gezondheidseigenschappen van voedsel, kruiden en specerijen. Met een simpel snufje kruiden per dag kunt je je gezondheid op vele manieren ondersteunen. Leer hoe je eenvoudig kruiden en specerijen kunt gebruiken voor ontbijt, lunch en avondeten.

Wat je gaat leren:

– De gezonde eigenschappen van verschillende alledaagse kruiden
– Het gebruik van kruiden/specerijen in verschillende landen
– Een stukje geschiedenis over kruiden/specerijen
– Waar je op moet letten als je kruiden/specerijen koopt
– Een aantal suggesties voor winkels/plekken om kruiden en specerijen te kopen
– Hoe kruiden/specerijen te bewaren en vers te houden

Na deze uitleg gaan we aan de slag met de kruiden en ingrediënten.

Dit gebeurt allemaal in een mooie keuken in de mooie omgeving van De Jordaan in het centrum van Amsterdam.

Barbara Ganseman – Health Sense Amsterdam

De workshop zal in het Engels zijn.
De lokatie: De Laurier , Laurierstraat 250, Amsterdam (Jordaan)
Ticket prijs: 70 € per persoon, inclusief de workshop, alle ingrediënten, recepten, soft drinks, thee/koffie.

Ook inclusief de workshop:

– Receptenboekje met alle gerechten die gemaakt worden;
– Handout met meer recepten, tips, trucs, inspiratie en kennis over kruiden en specerijen;
– Handout van de Powerpoint presentatie (in het Engels)

Samen gaan we aan de slag en maken een snack, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en koekjes. Na afloop eten we het gezellig gezamenlijk op.

Belangrijk: deze workshop is niet bedoeld om ziektes te voorkómen of te genezen. De workshop is bedoeld voor het inspireren en overbrengen van algemene kennis over koken met kruiden, en algehele gezondheid.

Effectief Vegetarisch Koken

Lokatie: Dag en tijd te bepalen……
Prijs: 70 € per persoon, inclusief de workshop, alle ingrediënten, recepten, soft drinks, thee/koffie.

Ook inclusief de workshop:

  • Receptenboekje met alle gerechten die gemaakt worden;
  • Handout met meer recepten, tips, trucs, inspiratie en kennis over voldoende voedingsstoffen bij een vegetarisch dieet;
  • Handout van de Powerpoint presentatie

Dit is een vooral PRAKTISCHE workshop/kookcursus. We gaan geen culinaire hoogstandjes creëren, maar gaan heel praktisch aan de slag met alledaagse, makkelijke, maar smakelijke gerechten. Je leert alles over de ingrediënten, voedingsstoffen, combinaties, en hoe je toch lekker en voedzaam kunt eten zonder gebruik te maken van teveel rijst, pasta en brood. Ook leer je over gezonde smaakmakers zoals kruiden en specerijen, en hun gezondheidseffecten. Je leert waar je op moet letten als vegetariër om voedingstekorten te voorkómen. Ook vertel ik wat ik vind van vegetarische kinderen: moeten ze meedoen, of liever niet? En zo ja, waar moet je dan extra op letten.

De workshop wordt in het Nederlands gegeven door Barbara Ganseman, Orthomoleculair Voedingstherapeut.

Lokatie: n.t.b.
Datum:n.t.b.
​Tijd: 19:00-22:00 uur
Ticketprijs: 70 euro p.p.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen