skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Is Molkosan goed voor de vertering?

Molkosan is een product gemaakt van geconcentreerde en gezuiverde melkwei. Deze melkwei komt van koeien uit de Zwitserse Alpen. Melkwei is vrijwel vetvrij en bevat calcium, mineralen, vitamine B1 en B6, melkzuur en kalium. Molkosan is lactosevrij, suikervij en bevat weinig calorieën. Net als een citroendieet, is Molkosan zuur. Dit komt door de melkzuur. Deze melkzuur is een natuurlijk organisch zuur net als citroenzuur, druivenzuur, appelzuur en andere fruitzuren.

De ingrediënten van de normale Molkosan: gefermenteerd melkweiconcentraat van Zwitserse origine. Melkzuren (rechtsdraaiend), kiezel,calcium, ijzer, fosfor, mangaan, vitamine B, immunoglobulines, magnesium, proteïnen en orootzuur.

Molkosan 1 of 2 keer een eetlepel in een glas water (3 tot 7 dagen) kan helpen bij de vertering. Molkosan en Brooddrank (natuurwinkel) hebben beiden een goede werking op de darmflora en op de vertering. Je kunt ze dagelijks drinken. Voor de smaak kun je er ook een beetje honing bij doen.Je kunt Molkosan verdunnen en vervolgens gebruiken als dressing over sla.