skip to Main Content
Kenniscentrum - sinds 2005 - met ruim 2000 artikelen over gezondheid!BEKIJK ALLE ONDERWERPEN

Gamedi Masterclass Darm Microbioom

Masterclass Darm Microbioom (niveau 3) het hele jaar door 2022

Gamedi organiseert in samenwerking met Natuur Diëtisten Nederland de Masterclass Darmmicrobioom niveau 3, gegeven door Marijke de Waal Malefijt.

Marijke de Waal malefijtMarijke de Waal Malefijt, klinisch werkend orthomoleculair Natuurdiëtist, begeleidt deze dag, die alleen toegankelijk is voor beroepsbeoefenaars. Deze opleiding is bedoeld voor therapeuten, diëtisten en artsen die ervaren zijn in de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld. Marijke voert al langere tijd het Medivere spreekuur. Een spreekuur waar (natuur)artsen, (natuur)diëtisten of therapeuten een uitslag met haar kunnen bespreken.

De cursus draagt ertoe bij dat het mogelijk is om jezelf als ‘Medivere Consulent’ op de adressenlijst van de Natuurdiëtisten te profileren. (bepaalde voorwaarden zijn vereist).

Inhoud van de cursus:
– Uitslagen Casuïstiek (ontlasting, bloed, urine, speeksel) nog beter leren interpreteren
Darmmicrobioom geassocieerde risico’s. Het microbioom heeft invloed op bepaalde gezondheidsrisico’s. Het optreden van deze risico’s kan worden veroorzaakt door het ontbreken van beschermende bacteriën of door de aanwezigheid van potentieel pathogene bacteriën
– Drie leverpatronen
Biotransformatie van de lever wordt beïnvloed door afwijkingen in CYP-enzymen. Zie o.a. dit artikel. Deze afwijkingen zijn te testen. Deze test wordt besproken.
– Darmmicrobioom en de schildklier, darmmicrobioom en Parkinson.
Cytokinenmodulatie met kruiden en orthomoleculaire stoffen.
Histamineproblematiek.
NASH-behandelopties.
Andere Metabole aanpak
Cortisolregulatie

Meer informatie:

Aanvangstijd: 10.00 uur Einde: 16.00 uur
De opleiding vindt plaats in de eigen omgeving (webinar).
Je ontvangt vlak voor aanvang een link voor deelname. Wellicht overbodig om te melden, maar een computer/tablet met camera en microfoon is noodzakelijk.

In de week voor de opleiding ontvang je de syllabus etc. per post op jouw huis-/praktijkadres. Hierbij houden we het adres aan wat je bij je aanmelding invult.
De deelnamekosten(incl. syllabus PDF) vind je op de Medivere site.
(Bij webinars is het mogelijk om tot 2 weken voor de cursusdatum kosteloos te annuleren, daarna is restitutie helaas niet meer mogelijk).
Door veel interesse kan deze dag snel volgeboekt zijn. In dat geval kun je je mailadres doorgeven via info@gamedi.nl om zo op de hoogte te blijven van nieuwe opleidingsdata.